apr
05

Waarom je een bouwtekening voor je project moet laten maken

 

Verbouwen doe je om verschillende redenen. Een daarvan is om extra ruimte in je huis te creëren. Ook kun je iets aanbouwen of gewoon een bijgebouw neerzetten als een schuur of een garage. Wat je plannen ook zijn, voor elk project laat je een bouwtekening maken. Waarom? We leggen het voor je uit.

Vernieuwen geeft energie

Laten we beginnen met de energie die je krijgt van verbouwen. Oké je moet even door de troep heen, maar als het zover is, kun je genieten van je vernieuwde woning. En reken maar dat je dat doet! Je kunt je woning op verschillende manieren verbouwen. Wat dacht je van een opbouw, waardoor de bovenverdieping aanzienlijk vergroot? Of een uitbouw, waardoor je woonkamer een aantal vierkante meters erbij krijgt? Met een bouwtekening kun je alles wat je wilt visueel zichtbaar maken. Je krijgt met zo’n tekening een reëel beeld van hoe het huis er in de nieuwe situatie uitziet. Je kunt heel eenvoudig zelf wat in elkaar flansen, maar eerlijk is eerlijk: aan een professionele tekening heb je véél meer.

Volgens wet- en regelgeving

Met een bouwtekening heb je altijd de juiste informatie in handen. Een specialist maakt namelijk niet alleen een tekening, die kijkt ook of en welke vergunningen je nodig hebt. Of bijvoorbeeld of je plannen wel in het bestemmingsplan passen. Je weet daarom precies waar je bouwwerk aan moet voldoen. Een bouwtekening die gemaakt wordt door iemand die er verstand van heeft is betrouwbaar. En die specialist weet precies wat er verandert of veranderd is in de wet en regelgeving. Dat is handig, maar ook hartstikke nodig.

Creatieve ideeën omzetten in plannen

Je kunt dingen verzinnen, maar kunnen die daadwerkelijk uitgevoerd worden? Een tekenaar van bouwkundige tekeningen kan je precies uitleggen wat mag en hoe jouw ideeën er in de praktijk uitzien. Het voordeel is dat inbreng van de tekenaar precies is wat je nodig hebt. Zo had jij bijvoorbeeld nog niet aan die fantastische alternatieve oplossing gedacht, waar de tekenaar mee komt. Samen maak je een bouwtekening waar je direct mee aan de slag kunt. Mits je een vergunning nodig hebt…

Doen waar je goed in bent

Het leuk is, de tekenaar weet dat ook voor je uit te zoeken. Helaas zijn de regels wat betreft vergunningen niet in elke gemeente hetzelfde, dus specialisme is hier wel handig. Moet je een sloopvergunning hebben bijvoorbeeld, of een omgevingsvergunning. Je kunt dit zelf al uitzoeken via omgevingsloket.nl, maar dan moet je wel exact weten hoe je de verbouwing of bouw aan gaat pakken. Voordeel van een tekenaar is dat hij het vaker voor zijn kiezen gekregen heeft. Waarom je verdiepen in iets waar een ander beter in is? Laten we vooral doen waar we goed in zijn.

Wensen vastgelegd

Wat je ook wilt, een bouwtekening zorgt ervoor dat al je wensen vastgelegd worden. In de tekening worden jouw creatieve ideeën verwerkt en gecombineerd met dingen die echt mogelijk zijn. Met een bouwtekening kun je een offerte opvragen. Deze offerte is gelijk ook betrouwbaar: een aannemer weet met jouw bouwtekening immers precies wat hij moet doen. In de tekening worden alle afspraken die gemaakt worden goed vastgelegd.

Voorbereid op alles

Voor het aanvragen van een vergunning heb je vaak al een bouwtekening nodig. Omdat de tekening op schaal wordt gemaakt, geeft het betrouwbaar weer hoe de nieuwe situatie wordt. Met een goed uitgewerkt plan ben je voorbereid op alles. Extra meerwerk wordt voorkomen met een goed doordachte bouwtekening. Dit maakt dat een bouwtekening misschien wel wat kost, maar dat je dit terugverdient door het wegblijven van onvoorziene verrassingen. Met een bouwtekening laat je niks aan het toeval over!

 Laten we beginnen!

Tot slot geeft een specialist in bouwtekeningen goed en onafhankelijk advies. Hij heeft er niets aan als jullie plannen niet te realiseren zijn. Bovendien heeft hij ook geen belang bij aannemers of andere organisaties. Zijn belang ligt bij de opdrachtgever van de bouwtekening. En dat ben jij. Met de bouwtekening kun je aan de bouw of verbouwing beginnen. Voor je het weet heb je het huis van je dromen en kun je beginnen aan de volgende stap: genieten!

sep
11

Ga voor opgeruimd met de leukste opbergers!

Droom jij ook weg bij een prachtig gestyled interieur? Dat kan óók bij jou thuis! Door je woning op te ruimen creëer je rust en oogt je ruimte direct groter. En wist je dat je spullen juist in het zicht kunt opbergen voor een speelse look? Kijk bijvoorbeeld eens bij de leuke collectie decoratieve opbergers van Kwantum!

jul
06

Kan een gevelrenovatie de verkoopprijs van jouw huis verhogen?

Het restylen van je woning met als doel het beter verkoopbaar te maken is de afgelopen jaren heel gebruikelijk. Alles krijgt een fris nieuw verfje, er worden (tijdelijke) meubels neergezet en flink opgeruimd. Echter, de buitenkant van de woning wordt nog weleens vergeten. Een schone gevel is bepalend voor de eerste indruk van de potentiële koper en kan wel degelijk de verkoopprijs beïnvloeden.

apr
06

Welke betontegels kies ik voor mijn terras?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor betontegels in de tuin. In vergelijking met veel andere producten kunnen betontegels goedkoop zijn. Daarnaast zijn betontegels vorstvrij, eenvoudig te onderhouden en waterdoorlatend. Ook hebben betontegels een toplaag die de tegels kunnen beschermen tegen vlekken en deze toplaag maakt het aangenaam om over de tegels heen te lopen. Wil je betontegels kopen voor in de tuin? Dan zijn er nog steeds een aantal zaken waar je op dient te letten.

Betontegels

Waarop letten bij het kopen van betontegels?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de stijl die de tegels moeten hebben. Je wilt dat de stijl goed aansluit bij de huidige stijl van je tuin en de woning. Het terras en het looppad zijn namelijk het aanzicht van je woning. Betontegels zijn vaak beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor grijze, zwarte, rode of gele tegels.

Naast de kleur kun je kiezen van verschillende grootten. Grote tegels geven een moderne uitstraling. Ook wordt er vaak de tip gegeven dat des te groter het oppervlakte van de tegel is des te meer kleur je kunt gebruiken. Verder zijn grote betontegels over het algemeen gemakkelijker om te onderhouden. Dat komt doordat deze minder voegen hebben. Voegen vergen meer onderhoud, doordat er onkruid tussen groeit en ze verkleuren. Bij grotere tegels is het wel opletten met zware belasting, zoals bij de oprit. Indien grote tegels zwaarder worden belast dan kunnen deze sneller schade oplopen.

 
Meet van tevoren de ruimte op waar de betontegels komen te liggen. Bij een oppervlakte van 4 m2 kun je beter kiezen voor 50×50 of 40×40 i.p.v. 60×60. Dit scheelt een hoop snijwerk en bovendien zien de tegels er mooier uit wanneer ze niet hoeven te worden bewerkt. Indien je met de ruimte niet helemaal uitkomt dan is het ook mogelijk om ruimte over de laten langs de randen en hier siergrind te plaatsen of waterdoorlatende klinkers te plaatsen.

dec
12

Tips voor het inrichten van je huis in de ultieme kerst sfeer

It’s the most wonderful time of the year, want het is bijna kerst! De winkels hangen vol met kerstdecoratie en er zijn steeds meer huizen met lampjes versierd. Heb jij elk jaar weer dezelfde kerstversiering? Bekijk dan snel de tips en doe inspiratie op.

1. Houten kerstboom

Met planken maak je zelf een mooie kerstboom voor aan de muur of op de grond. Vooral pallethout is erg mooi om te gebruiken. Versier met kleine kerstballen, kaarsjes, mini cadeautjes etc. De houten kerstbomen zij makkelijk om te bewaren omdat ze plat zijn. De losse planken kunnen worden gedraaid, zodat ook deze boom plat is.
houten-kerstboom

2. Dennenappels met sneeuw

Ga gezellig het bos in (met de kids) en ga op zoek naar dennenappels. Smeer lijm op de zijkant en dip de dennenappel in nepsneeuw. Als je geen nepsneeuw hebt, schilder de dennenappel dan wit.

dennenappels

3. Kerstboom van boeken

Haal de boekenkast leeg en stapel de boeken op van breed naar dun en zo ontstaat er een kerstboom van boeken! Heb je niet zo veel boeken? Pak dan een oud boek en vouw de bladzijdes in een punt voor een originele kerstboom.

kerstboom-van-boeken

4. Kerstballen en lampjes

Vul je lantaarn of glazen met kerstballen en takjes, deze kunnen overal in huis worden neergezet. Doe lampjes in de lantaarn, dit zorgt voor extra sfeer in de avond.

kerstballen

 

5. Kerst dorp

Maak onder de kerstboom of op een tafel een gezellig dorp. Vaak is het zo dat je eerst begint met een paar huisjes en ieder jaar spulletjes erbij koopt. Je kunt elk jaar vernieuwen en uitbreiden.

kerstdorp

6. Kaarsen

Aan het eind van het jaar worden kaarsen extreem veel gebruikt, het zorgt voor een warm gevoel in huis. Je oude kaarsen tover je gemakkelijk om naar de kerstsfeer. Doe om de kaars kleine dingen zoals strikjes, besjes en kaneel. Het veiligst is een kaarshouder met dubbelglas, zo kan er niets verbrangen.

kaarsen

kaarsen2

7. Versier de ramen

Als je ergens door de wijk loopt en je ziet allemaal lampjes en figuurtjes achter het raam dan ziet dit er heel gezellig uit. Er worden tegenwoordig veel muurstickers gebruikt, die kun je ook op de ramen plakken.

letitsnow

8. Kerstboom

Last but not least, natuurlijk, de kerstboom in huis. Versier de boom met lampjes, ballen, kaarsjes en slingers, maar gebruik het liefst niet meer dan 2 of 3 verschillende kleuren. Hang de lampjes en slingers ook iets dieper in naar de stam voor een mooi diep effect.

kerstboom

Bronnen:

sep
05

Het voordelig opknappen van een woning

netherlands-90619_640 

Ben je van plan te verhuizen naar een woning die wel een opknapbeurt nodig heeft? Voordat je overhaast contact opneemt met verhuisbedrijven is het goed om eerst goed in beeld te brengen wat er moet gebeuren aan de woning en hier een kostenplaatje van te maken. Om de woning snel opnieuw te doen stralen tegen relatief lage kosten hebben wij enkele tips voor je.

jul
29

Tips voor fijner tuinieren

bloemen

De één heeft het, de ander niet: groene vingers. Zo is het voor de ene een fijne bezigheid om op een zonnige zondagmiddag in de tuin bezig te zijn en voor de ander een verschrikking. Beide soorten mensen kunnen van de volgende tips profiteren. Zo kan het nóg fijner zijn om in de tuin te werken, of zo kan het iets draaglijker worden.

jul
12

De grootste energieslurpers in huis: pak ze aan!

Zuinig leven willen we allemaal, toch? Minder betalen voor onder andere stroom, gas en water vindt iedereen fijn, en het is ook nog eens beter voor het milieu. In dit artikel geven we je handige, praktische tips om in ieder geval geld te besparen op je maandelijkse stroomrekening. Denk jij dat je het kan?

energieslurpers

Tip 1: Wasmachine: kort programma op lage temperatuur

Hoe vaak is je kleding nog écht vies? Niet vaak, toch? Daarom kun je ook best het overgrote deel van je wasjes op kort programma draaien, en op een temperatuur van 30 graden. Het scheelt al gauw 50 cent per wasbeurt! Plan eens in de week een lang wasprogramma van 60 graden, bijvoorbeeld met je beddengoed en handdoeken.

Top 2: Verlichting: vervang halogeen in LED

De tijd dat de halogeenlamp vanzelfsprekend in ieder huishouden te vinden is, is voorbij. De LED-lamp neemt het over. Logisch, want LED lampen zijn aanzienlijk zuiniger dan halogeenlampen en gloeilampen, en gaan ook nog eens veel  langer mee. Een LED lamp schijnt tot wel 20 keer (!) langer dan een halogeenlamp, en verbruikt tijdens de branduren ook nog eens 8 keer minder! Bestel dus snel wat LED lampen om jouw halogeenlampen te vervangen!

TV en laptop: uit in plaats van stand-by

Heel simpel: zet je laptop, computer, TV, dvd-speler en andere apparaten uit wanneer je ze niet gebruikt. Het scheelt je enkele tientallen euro’s per jaar en het wordt net zo snel gewoon om alles uit te zetten als dat het een gewoonte is om alles op stand-by te zetten. Lees meer over het stroomverbruik van apparaten in de stand-by-stand in dit artikel.

Vriezer: zet ‘m in de garage!

Eén van de grootste stroomverbruikers in huis is de vriezer. De plaats waar je de vriezer plaatst is dan ook belangrijk voor het verbruik ervan. Zet je de vriezer in de woonkamer en stook je het daar 21 graden warm in de winter? Dan moet de vriezer extra hard werken om de temperatuur binnenin laag te houden. Plaats de vriezer daarom bij voorkeur in de garage bijvoorbeeld. Daar is het vaak al frisser dan in de woonkamer, en dat komt het stroomverbruik van het apparaat ten goede.

jun
30

Welke mogelijkheden zijn er voor een eigen Jacuzzi®?

jacuzziJacuzzi® baden worden steeds populairder. Logisch ook, want de baden zorgen voor enorm veel wellness en ontspanning en zijn tegenwoordig een stuk betaalbaarder. Ook geïnteresseerd in je eigen Jacuzzi®? Alles over Jacuzzi’s en de mogelijkheden lees je hier.

Er zijn enorm veel verschillende Jacuzzi® modellen. Je hebt de keuze uit compacte modellen met maar twee zitplaatsen, maar ook uit heel riante modellen met wel tien zittingen en lounges, compleet met krachtige powerjets. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hoop extra’s als aroma-units, muziekinstallaties, led-verlichting, speciale hydromassages, etc. Ook de omkasting van de Jacuzzi® biedt veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een neutrale, zwarte kast van kunststof, maar ook voor een luxe teakhouten omkasting voor nog meer exclusiviteit. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Plaatsingsmogelijkheden

Een Jacuzzi kan zowel in de woning als in de tuin geplaatst worden. Toch kiest bijna honderd procent voor een Jacuzzi® in de tuin, aangezien dat om logistieke redenen een stuk eenvoudiger is. De gemiddelde Jacuzzi® is twee bij drie en kan dus niet door een deur. Wie een Jacuzzi® in huis wil, zal het dak open moeten breken of al bij de opbouw van het huis de Jacuzzi® moeten plaatsen. Een Jacuzzi® kan vaak moeiteloos in de tuin gehesen worden, waardoor deze locatie de voorkeur geniet. Daarnaast zijn de heilzame effecten ook groter als de Jacuzzi® in de tuin staat, zo blijkt uit onderzoek. Het loont om de Jacuzzi® dicht bij huis te plaatsen, zodat je niet een heel stuk door de kou hoeft te lopen. Ook is het verstandig om boven de Jacuzzi® een overkapping te plaatsen. Je houdt hem hiermee schoner en profiteert tevens van meer privacy.

Je kunt er ook voor kiezen om de Jacuzzi® (deels) in te graven. Zorg wel voor een betonnen, waterpasse fundering in het gat, zodat de Jacuzzi® stabiel blijft staan. Houd er ook rekening mee dat de essentiële onderdelen goed bereikbaar blijven voor eventueel onderhoud.

jun
10

Renovatie van de trap zorgt voor extra elegantie

side-emitting-led-lightBij het verbouwen van de woning wordt er vaak het eerst gedacht aan de keuken, de badkamer of de tuin. Een onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien is de trap. Maar al te vaak wordt er enkel praktisch over de trap nagedacht en worden de traptreden geschilderd of wordt er een laagje kurk op de trap geplaatst. Het zal je verbazen hoeveel invloed de trap kan hebben op het gehele interieur wanneer er voor de juiste stijl wordt gekozen. Gebruik dit artikel vooral als inspiratie om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden.

Hoe werkt traprenovatie nu eigenlijk?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat de hele trap eruit gehaald moet worden om traprenovatie aan te kunnen brengen. De huidige vorm van trapbekleding hoeft enkel van de trap worden gehaald zodat de kale treden overblijven. Over deze kale treden worden speciale overzettreden geplaatst gemaakt van pvc, laminaat of eikenhout. Deze worden op maat gemaakt met de door jou gewenste kleuren en stijl.

De overzettreden zijn binnen een dag geplaatst waardoor traprenovatie zeer weinig tijd in beslag neemt. Een andere optie is het stofferen van de trap waarbij tapijt over de kale treden wordt aangebracht. Deze vorm van traprenovatie is ook binnen een dag uit te voeren.

De laatste woontrends

Laminaat en pvc overzettreden zijn te verkrijgen in bijna elke denkbare print. Er zijn echter een aantal favorieten die de trap een ongekende elegantie geven. Zo zijn donkere houten traptreden erg populair met daaronder witte stootborden. Er kan hierbij gekozen worden voor massief eikenhout (vanaf €2000,-) of voor een imitatie eikenhouten look van laminaat of pvc (vanaf €900,-). Staat de trap op een plek die weinig licht doorlaat dan zijn donkere treden echter niet altijd de beste optie. Licht houten treden geven een ruimte een lichter gevoel zeker wanneer het gaat om een open trap.

Stoffering van de trap is ook erg populair. Wel moet er rekening mee gehouden dat deze tweemaal per week gestofzuigd moet worden vooral bij wat dikker tapijt. Tegenwoordig zijn er wel wat duurde tapijtsoorten met een goede vuilbeschermlaag wat veel werk. Bij lichte woningen is een geliefde stijl een wat donkerde trapbekleding die de gehele traptreden bestrijkt met wit geschilderde zijkanten en een donkerhouten leuning. Het spelen met kleuren is een erg belangrijk onderdeel van traprenovatie. De trap mag er niet te druk uitzien maar moet zeker ook niet ‘gewoontjes’ ogen.

Waar moet ik aan denken?