dec
01

Het aanbrengen van balustrades in je huis

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Huis, Klussen

balustradeVeel mensen kennen ze van prachtige foto’s in boeken en kranten. Ook in makelaardijboekjes kom je ze vaak tegen. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten: balustrades. Er bestaat geen betere manier om je trap een mooie én veilige uitstraling te geven. Bij een nieuwe trap hoort natuurlijk ook een nieuwe balustrade. Ook bij bestaande trappen is het vernieuwen van de balustrade een goede optie. Het lijkt bijna wel een modeartikel te zijn geworden. We kunnen er niet meer onderuit: een balustrade is helemaal in! Maar waarom nou eigenlijk? Wat is de aantrekkingskracht van zo’n groteske balustrade?

Waarom een balustrade laten aanbrengen?

Balustrades geven de trap al snel een wat chiquere uitstraling. Veel mensen geloven dat een balustrade ook voor meer veiligheid zorgt dan een traditionele trapleuning. Natuurlijk klopt dit op zekere hoogte wel. Een balustrade is veel groter en scheidt de trap een stuk beter af dan een trapleuning. Daarnaast kunnen kleinere kinderen zich beter vast houden aan een balustrade. Een trapleuning is al snel te hoog. Oudere mensen kunnen hier tevens baat bij hebben.

Ook staat een balustrade in sommige huizen gewoon prachtig. Er bestaan huizen waarin een balustrade gewoon niet kan missen. Vooral bij unieke moderne of juist authentieke huizen staat een balustrade echt prachtig!

Kosten balustrades

De kosten van balustrades zijn erg verschillend. Dit hangt natuurlijk vooral samen met het soort balustrade wat je uitkiest. Er zijn balustrades te koop van €200, maar ook van €500,-