sep
11

Ga voor opgeruimd met de leukste opbergers!

Droom jij ook weg bij een prachtig gestyled interieur? Dat kan óók bij jou thuis! Door je woning op te ruimen creëer je rust en oogt je ruimte direct groter. En wist je dat je spullen juist in het zicht kunt opbergen voor een speelse look? Kijk bijvoorbeeld eens bij de leuke collectie decoratieve opbergers van Kwantum!

dec
12

Tips voor het inrichten van je huis in de ultieme kerst sfeer

It’s the most wonderful time of the year, want het is bijna kerst! De winkels hangen vol met kerstdecoratie en er zijn steeds meer huizen met lampjes versierd. Heb jij elk jaar weer dezelfde kerstversiering? Bekijk dan snel de tips en doe inspiratie op.

1. Houten kerstboom

Met planken maak je zelf een mooie kerstboom voor aan de muur of op de grond. Vooral pallethout is erg mooi om te gebruiken. Versier met kleine kerstballen, kaarsjes, mini cadeautjes etc. De houten kerstbomen zij makkelijk om te bewaren omdat ze plat zijn. De losse planken kunnen worden gedraaid, zodat ook deze boom plat is.
houten-kerstboom

2. Dennenappels met sneeuw

Ga gezellig het bos in (met de kids) en ga op zoek naar dennenappels. Smeer lijm op de zijkant en dip de dennenappel in nepsneeuw. Als je geen nepsneeuw hebt, schilder de dennenappel dan wit.

dennenappels

3. Kerstboom van boeken

Haal de boekenkast leeg en stapel de boeken op van breed naar dun en zo ontstaat er een kerstboom van boeken! Heb je niet zo veel boeken? Pak dan een oud boek en vouw de bladzijdes in een punt voor een originele kerstboom.

kerstboom-van-boeken

4. Kerstballen en lampjes

Vul je lantaarn of glazen met kerstballen en takjes, deze kunnen overal in huis worden neergezet. Doe lampjes in de lantaarn, dit zorgt voor extra sfeer in de avond.

kerstballen

 

5. Kerst dorp

Maak onder de kerstboom of op een tafel een gezellig dorp. Vaak is het zo dat je eerst begint met een paar huisjes en ieder jaar spulletjes erbij koopt. Je kunt elk jaar vernieuwen en uitbreiden.

kerstdorp

6. Kaarsen

Aan het eind van het jaar worden kaarsen extreem veel gebruikt, het zorgt voor een warm gevoel in huis. Je oude kaarsen tover je gemakkelijk om naar de kerstsfeer. Doe om de kaars kleine dingen zoals strikjes, besjes en kaneel. Het veiligst is een kaarshouder met dubbelglas, zo kan er niets verbrangen.

kaarsen

kaarsen2

7. Versier de ramen

Als je ergens door de wijk loopt en je ziet allemaal lampjes en figuurtjes achter het raam dan ziet dit er heel gezellig uit. Er worden tegenwoordig veel muurstickers gebruikt, die kun je ook op de ramen plakken.

letitsnow

8. Kerstboom

Last but not least, natuurlijk, de kerstboom in huis. Versier de boom met lampjes, ballen, kaarsjes en slingers, maar gebruik het liefst niet meer dan 2 of 3 verschillende kleuren. Hang de lampjes en slingers ook iets dieper in naar de stam voor een mooi diep effect.

kerstboom

Bronnen:

dec
29

5 Onmisbare Keukenaccessoires

cutting-board-925544_640

Wanneer ik in iemands anders keuken ga koken (ja, als hobbykok komt dat nogal eens voor), kan ik me wel eens ergeren aan het niet aanwezig zijn van bepaalde keukenaccessoires. Wat mij betreft zijn bepaalde keukenaccessoires namelijk absoluut onmisbaar, ten minste, als je niet alles een-twee-drie met behulp van potjes en pakjes op tafel zet. De vijf in mijn ogen belangrijkste keukenaccessoires die, helaas nogal eens ontbreken, komen hier aan bod.

mei
11

Fietsliefhebber? Zo stal je ze stijlvol thuis

Nederland is een fietsland, dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Het vlakke landschap en de korte afstanden tussen locaties maakt de fiets het perfecte vervoermiddel. Een fiets kun je als vervoermiddel zien, maar ook steeds vaker wordt hij recreatief gebruikt. In Nederland zijn 19 miljoen fietsen in gebruik, de hoogste fietsdichtheid van de wereld! Maar de fiets wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om van a naar b te komen, maar ook als accessoire in huis.

mei
08

Vijftien Interieurtips Voor Kleine Huizen

Bij kleine huizen ligt het nogal aan de inrichting hoe klein het lijkt. Sommige meubelen zijn not done, sommige zijn juist aan te raden. Vijftien tips voor de inrichting van je kleine huis.

1. Gebruik vooral lichte kleuren

Donkere kleuren maken dat het huis kleiner lijkt, logisch dus dat lichte kleuren een ruimtelijker beeld geven. Vooral voor de vloer geldt dat het ruimte geeft als hij licht van kleur is. Een donkere muur is mooi, maar niet in een kleine woning.

2. Liever geen grote meubelen

Een hoekbank is leuk, mits je er de ruimte voor hebt. Het ligt aan de indeling van de woning of dit een handig meubelstuk is. In een anders loze hoek is een hoekbank juist heel geschikt.

3. Less is more

Hoe meer meubelstukken, hoe voller en dus hoe kleiner het huis lijkt. Less is more lijkt eenvoudig, maar is het niet. Kijk eens goed door het huis, is er iets wat eigenlijk wel weg kan of heeft alles een functie?

4. Hoge kasten geven veel ruimte

Grote meubelen zijn wel niet handig, een hoge kast echter wel. Door de hoogte in te gaan, kan veel ruimte gewonnen worden. Zorg wel dat de hoge kast heel smal is, zodat het niet onnodige ruimte inneemt in de breedte.

kleine-keuken5. Open keuken oogt ruimtelijk

Als het mogelijk is: breek de muur open tussen de keuken en de woonkamer. Ook slaapkamermuren doorbreken kunnen een ruimtelijk gezicht geven. Kies bijvoorbeeld voor een glazen wand als je toch een afscheiding wenst.

6. Raambekleding tegen het raam

Gordijnen die de woonkamer inkomen nemen veel ruimte in. Kies daarom voor luxaflex, rolgordijnen of andere raambekleding die dicht tegen het raam aan zit. Verdiep je in de verschillende soorten rolgordijnen, ze zijn soms mooier en luxer dan je zou verwachten.

7. Diepte met lagen

Met laagjes kun je een woonkamer meer diepte geven. Dit krijg je bijvoorbeeld voor elkaar met een neutrale kleur bank, gekleurde kussentjes er op en een vloerkleed in een contrasterende kleur. Ook eetkamerstoelen met een gekleurd kussen op de zitting zorgt voor lagen. Zoek trucjes uit waarmee diepte gecreëerd kan worden.

8. Bepaal de functie van de kamers

Een slaapkamer is om in te slapen, een woonkamer om in te wonen. Wat wonen voor jullie betekent kan verschillen: wil je een speeltafel voor de kinderen, werk je ook in de woonkamer, kijk je er alleen televisie? Door de functie te bepalen, kunnen overbodige meubelen het veld ruimen.

4aac176e2c759a285e1119b73f4485eb

9. Multifunctionele meubelen

Vooral als je woonkamer ook je kantoor is, is het zaak multifunctionele meubelen te kiezen. Bijvoorbeeld een eettafel die ook geschikt is als bureau of een bureaustoel die ook mooi naast de bank gezet kan worden. Woon je heel klein, denk dan ook eens aan een opklapbed of een salontafel met opbergruimte.

10. Ontdek loze ruimtes

Sommige plekken in je huis kunnen best een dubbele functie hebben. Zo kan een vensterbank misschien wel dienen als werkplek, kan onder het bed een mooie opbergruimte gecreëerd worden of kan een hoekkast een loze hoek benutten.

11. Rond is ruimtelijk

Een ronde lamp geeft een speels effect. Ronde accessoires evengoed. Sla alleen niet door in rond, een bank met ronde leuningen kan juist weer onnodig ruimte innemen. Voordeel van ronde dingen is wel dat de woning minder saai oogt.

12. Organiseer

Het klinkt misschien eenvoudig, maar een georganiseerde woning oogt veel ruimtelijker dan een woning waar alles schots en scheef staat. Door een beetje strak in te richten, worden rechte lijnen gecreëerd en doet het georganiseerd aan. Een rond accessoire uit de vorige tip volstaat.

13. Ruim op

Hakend aan de vorige tip, opruimen is organiseren. Zorg dat er geen rondslingerende papieren zijn, of rondslingerende schoenen. In een opgeruimd huis is meer ruimte.

14. Haal het daglicht in huis

Hoe dieper en hoe breder het daglicht een woning in kan komen, hoe groter een kamer lijkt. Zorg er dus voor dat er zo veel mogelijk daglicht naar binnen kan. Dit staat wellicht haaks op het advies rolgordijnen te gebruiken, maar sommige rolgordijnen kunnen bijna onzichtbaar zijn, als ze opgehaald zijn.

15. Zwevende meubelen

Door kasten aan de muur vast te maken, ontstaat een groter grondoppervlak. Dit maakt dat de woning ruimer oogt. Kasten op hoge poten volstaan ook, zodra de vloer getoond wordt, lijkt het groter.

bronnen:
1. http://webecoist.momtastic.com/2011/12/26/ultra-compact-interior-designs-14-small-space-solutions
2.http://freckleschick.blogspot.nl/search/label/kitchen

apr
20

Update je eetkamer…Een paar tips

Je zit er elke dag. Voor je bezoek, een adviseur of vrienden. Voor een borrel en natuurlijk het diner. De eetkamer, een ruimte waar je lekker wilt kunnen zitten.
Heb je zin om eens te vernieuwen en is het tijd voor een nieuwe eettafel of zelfs hele eethoek?
Wellicht dat onderstaande ideeën je op weg kunnen helpen.

Eetkamertafel

Het begint natuurlijk met een van de belangrijkste onderdelen van je eethoek. De eetkamertafel.
De keuze is reuze. Toch kiezen de meeste mensen voor een tafel van hout of glas en heel soms metaal. Hieronder een aantal mogelijkheden:

Update je eetkamer…Een paar tips

Tafeldecoratie

Op een mooie tafel hoort natuurlijk ook een mooie aankleding. Nu is er enorme keuze in tafeldecoratie om je tafel wat minder “kaal” te laten ogen. Hieronder een paar ideetjes:

Update je eetkamer…Een paar tips

Mooie hanglampen

feb
06

Je woning Scandinavisch inrichten

scandinavisch-interieur-750x400

Er zijn nogal wat verschillende stijlen en trends, wanneer je je woning opnieuw wilt gaan inrichten. Menig interieur blog zoals bijvoorbeeld www.nieuwewonen.nl belichtten verschillende woontrends. Zo zijn er elk seizoen verschillende woontrends, maar zijn er ook trends zoals landelijk wonen en Scandinavisch wonen die al enige tijd mee gaan. Daarbij moet ik wel opmerken dat de trends zich in de afgelopen jaren evolueren en dat er ook weer nieuwe stromingen binnen bepaalde trends worden herkend. Denk bijvoorbeeld aan het modern landelijk wonen, waarbij de landelijke trend op een minimalistische wijze wordt benaderd. De Scandinavische trend is één van die trends die al verscheidene jaren erg in trek is.

feb
04

Wil je een infraroodsauna kopen? De voor- en nadelen

bastu_sauna_s_187_
De keuze is persoonlijk, maar een infraroodsauna kan nogal wat voordelen hebben ten opzichte van een traditionele Finse sauna. Als je overweegt een infrarood sauna te kopen, lees dan hier de voor- én de nadelen.

Opwarmen en opstoken overbodig

Een infrarood cabine heeft ten opzichte van een Finse sauna een aanzienlijk kortere opwarmtijd. Het gaat bij een infrarood sauna namelijk niet om het opwarmen van de ruimte, maar om de stralingswarmte. In enkele minuten is de sauna dus klaar voor gebruik. Dit maakt dat het, qua stroom, goedkoper is in gebruik. Bovendien is geen aparte aansluiting nodig: de stekker in het stopcontact stoppen is genoeg. Ten opzichte van een traditionele sauna scheelt een infrarood sauna veel tijd, in plaats van opwarmen en opstoken kan die tijd direct besteed worden voor het saunabezoek.

nov
19

Infrarood sauna en zwangerschap, gaat dat samen?

sauna-253938_640

Wat is een infrarood sauna en is het verstandig een infrarood sauna te bezoeken als je zwanger bent? En zijn er tips voor de combinatie zwangere vrouwen en saunabezoek? Natuurlijkbloggen zocht het voor je uit.

aug
18

Een Kleine Slaapkamer Inrichten

house-34527_640Bij IKEA zijn ze er goed in, in het inrichten van een kleine kamer. Het is ongelooflijk hoe aantrekkelijk en praktisch ze een kleine kamer eruit kunnen laten zien. Maar met enige creativiteit en wat afkijkwerk van onze Zweedse specialist in kamerkunst kun je ook zelf een pareltje van een slaapkamer maken op maar een paar vierkante meter. In dit artikel geven we je alvast wat tips.