apr
06

Welke betontegels kies ik voor mijn terras?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor betontegels in de tuin. In vergelijking met veel andere producten kunnen betontegels goedkoop zijn. Daarnaast zijn betontegels vorstvrij, eenvoudig te onderhouden en waterdoorlatend. Ook hebben betontegels een toplaag die de tegels kunnen beschermen tegen vlekken en deze toplaag maakt het aangenaam om over de tegels heen te lopen. Wil je betontegels kopen voor in de tuin? Dan zijn er nog steeds een aantal zaken waar je op dient te letten.

Betontegels

Waarop letten bij het kopen van betontegels?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de stijl die de tegels moeten hebben. Je wilt dat de stijl goed aansluit bij de huidige stijl van je tuin en de woning. Het terras en het looppad zijn namelijk het aanzicht van je woning. Betontegels zijn vaak beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor grijze, zwarte, rode of gele tegels.

Naast de kleur kun je kiezen van verschillende grootten. Grote tegels geven een moderne uitstraling. Ook wordt er vaak de tip gegeven dat des te groter het oppervlakte van de tegel is des te meer kleur je kunt gebruiken. Verder zijn grote betontegels over het algemeen gemakkelijker om te onderhouden. Dat komt doordat deze minder voegen hebben. Voegen vergen meer onderhoud, doordat er onkruid tussen groeit en ze verkleuren. Bij grotere tegels is het wel opletten met zware belasting, zoals bij de oprit. Indien grote tegels zwaarder worden belast dan kunnen deze sneller schade oplopen.

 
Meet van tevoren de ruimte op waar de betontegels komen te liggen. Bij een oppervlakte van 4 m2 kun je beter kiezen voor 50×50 of 40×40 i.p.v. 60×60. Dit scheelt een hoop snijwerk en bovendien zien de tegels er mooier uit wanneer ze niet hoeven te worden bewerkt. Indien je met de ruimte niet helemaal uitkomt dan is het ook mogelijk om ruimte over de laten langs de randen en hier siergrind te plaatsen of waterdoorlatende klinkers te plaatsen.

sep
05

Het voordelig opknappen van een woning

netherlands-90619_640 

Ben je van plan te verhuizen naar een woning die wel een opknapbeurt nodig heeft? Voordat je overhaast contact opneemt met verhuisbedrijven is het goed om eerst goed in beeld te brengen wat er moet gebeuren aan de woning en hier een kostenplaatje van te maken. Om de woning snel opnieuw te doen stralen tegen relatief lage kosten hebben wij enkele tips voor je.

jun
10

Renovatie van de trap zorgt voor extra elegantie

side-emitting-led-lightBij het verbouwen van de woning wordt er vaak het eerst gedacht aan de keuken, de badkamer of de tuin. Een onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien is de trap. Maar al te vaak wordt er enkel praktisch over de trap nagedacht en worden de traptreden geschilderd of wordt er een laagje kurk op de trap geplaatst. Het zal je verbazen hoeveel invloed de trap kan hebben op het gehele interieur wanneer er voor de juiste stijl wordt gekozen. Gebruik dit artikel vooral als inspiratie om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden.

Hoe werkt traprenovatie nu eigenlijk?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat de hele trap eruit gehaald moet worden om traprenovatie aan te kunnen brengen. De huidige vorm van trapbekleding hoeft enkel van de trap worden gehaald zodat de kale treden overblijven. Over deze kale treden worden speciale overzettreden geplaatst gemaakt van pvc, laminaat of eikenhout. Deze worden op maat gemaakt met de door jou gewenste kleuren en stijl.

De overzettreden zijn binnen een dag geplaatst waardoor traprenovatie zeer weinig tijd in beslag neemt. Een andere optie is het stofferen van de trap waarbij tapijt over de kale treden wordt aangebracht. Deze vorm van traprenovatie is ook binnen een dag uit te voeren.

De laatste woontrends

Laminaat en pvc overzettreden zijn te verkrijgen in bijna elke denkbare print. Er zijn echter een aantal favorieten die de trap een ongekende elegantie geven. Zo zijn donkere houten traptreden erg populair met daaronder witte stootborden. Er kan hierbij gekozen worden voor massief eikenhout (vanaf €2000,-) of voor een imitatie eikenhouten look van laminaat of pvc (vanaf €900,-). Staat de trap op een plek die weinig licht doorlaat dan zijn donkere treden echter niet altijd de beste optie. Licht houten treden geven een ruimte een lichter gevoel zeker wanneer het gaat om een open trap.

Stoffering van de trap is ook erg populair. Wel moet er rekening mee gehouden dat deze tweemaal per week gestofzuigd moet worden vooral bij wat dikker tapijt. Tegenwoordig zijn er wel wat duurde tapijtsoorten met een goede vuilbeschermlaag wat veel werk. Bij lichte woningen is een geliefde stijl een wat donkerde trapbekleding die de gehele traptreden bestrijkt met wit geschilderde zijkanten en een donkerhouten leuning. Het spelen met kleuren is een erg belangrijk onderdeel van traprenovatie. De trap mag er niet te druk uitzien maar moet zeker ook niet ‘gewoontjes’ ogen.

Waar moet ik aan denken?

okt
12

Kies voor een goede beveiliging in uw woning

key-182918_1280Een goede beveiliging van uw woning begint met de keuze voor de juiste sloten. In veel gevallen zult u momenteel al cilindersloten in de deuren van uw woning gebruiken, wat een goede basis vormt voor de beveiliging van uw huis. Vaak wordt echter gebruik gemaakt van zogenaamde tweepuntsloten, die logischerwijs op twee punten met uw deurpost verbonden zijn. Beter is het om te kiezen voor een modernere variant, namelijk driepuntsloten. Doordat bij driepuntsloten een extra cilinder aan de deurpost wordt toegevoegd, is de kans op een inbraak een stuk kleiner. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om uw woningdeur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden relatief groot is. Dit wil een inbreker logischerwijs vermijden!

okt
08

CV ketel vervangen of laten repareren

heating-717064_640Een CV ketel vormt een van de meest essentiële onderdelen van uw woning, u wilt er in de herfst en winter immers warm bij kunnen blijven zitten. Daarbij zorgt in CV ketel voor de verwarming van het water voor uw douche, de afwas, de wasmachine, enzovoorts. Een defect aan een CV ketel is erg vervelend en wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen. Dit doet u door uw CV ketel eens per (half) jaar na te laten kijken door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Mocht u toch te maken krijgen met een defect, dan kunt u een CV ketel reparatie laten uitvoeren. Ook is het mogelijk uw CV ketel te vervangen voor een nieuw apparaat, denk bijvoorbeeld eens aan een combiketel.

okt
01

Bent U Een Klusser?

Bent u de klusser van het huis? Heeft u het klusgevoel in de vingers zitten? Dan is dit artikel leuk om uzelf de nodige informatie te verschaffen. In dit artikel zullen we u gaan informeren over de verschillende klussen die gedaan kunnen worden, het gereedschap dat gebruikt kan worden en voorzien wij u nog van het nodige advies.

jun
29

Welk type dakkapel is geschikt voor jouw huis?

bron: http://houzz.com/

bron: http://houzz.com/

Door het laten plaatsen van een dakkapel creëer je een heerlijk ruime slaapkamer op zolder of een lichte werkplek met wijds uitzicht. Heb jij ook altijd al een dakkapel willen hebben? Houd dan rekening met de volgende zaken.

feb
05

Klust u veilig binnens- en buitenshuis?

Iedereen heeft ergens in huis wel zo’n lijstje liggen met klussen die nog in en rondom het huis gedaan moeten worden. Logisch, want een gebouw eist eigenlijk continue onderhoud. Denk aan de deuren en raamkozijnen die graag weer een nieuwe lik verf willen, die lamp die al een eeuwigheid moet worden vervangen, een nieuwe radiator ophangen of misschien wel een compleet nieuwe keuken installeren. Er is altijd wel wat te doen.

En dus graaft u in het weekend of in uw vakantie naar gereedschap dat u goed kan gebruiken voor één van die klussen die het langst op de lijst staat. Maar hoe veilig gaat u eigenlijk te werk tijdens het klussen? De meeste ongelukken met gereedschap gebeuren rondom het huis, omdat men het werk dat moet gebeuren verkeerd inschat. ‘Dat doe ik wel even zelf’, is vaak de instelling, terwijl u met uw oude kleding aan het klussen slaat.

nov
27

Stress voorkomen bij een verhuizing

Verhuizen zonder stress

Een verhuizing is voor veel mensen een lastige opgave. Er zijn verschillende zaken die goed geregeld moeten worden en dat kost tijd en inspanning. Deze activiteiten brengen daarom vaak stress met zich mee. Hoe voorkom je stress tijdens het verhuizen? Met de volgende tips kan je zorgen voor een zorgeloos verhuisproces.

Georganiseerd werken

Maak enkele maanden voor de verhuizing een overzichtelijke planning of “to do-lijstje” van de aankomende werkzaamheden. Verzamel ook belangrijke documenten en inventariseer al je spullen, zodat je precies weet wat er verhuisd moet worden. Verkoop oude spullen of gooi ze bij het afval. Zo neem je geen overbodige spullen mee naar je nieuwe woning en creëer je rust in huis. Door georganiseerd te werk gaan kun je namelijk een boel stress voorkomen. Bij het inpakken is het bijvoorbeeld verstandig om per kamer te werken en gebruik te maken van labels. Maak vooraf ook een duidelijk plan voor de inrichting van je nieuwe woning. Het is natuurlijk handig als reparaties of schilderwerkzaamheden aan de kamers zijn afgerond voordat je verhuist.

apr
25

Comfortabel wonen met goede isolatie

Wie denkt aan wooncomfort, denkt aan dingen als smaakvolle inrichting, een lekkere bank om in te loungen, een fijne eetplek, en een warm, knus leefklimaat. Dat laatste kun je natuurlijk bereiken door de verwarming lekker hoog op te stoken, maar met onvoldoende isolatie in je woning is dit in grote mate verspilde energie!

Moeilijk warm te krijgen?

Een herkenbaar probleem voor velen: een koude winterdag, de wind staat op je huis, en hoe hoog je de thermostaat ook zet, echt aangenaam wordt het nooit. Aan alle kanten dringen tocht en kou je woning binnen. Dan is het hoog tijd om de isolatie van je woning aan te pakken. Alleen met goed geïsoleerde muren, ramen, vloeren en daken krijg je het klimaat in huis echt goed onder controle. En je zult versteld staan over de energiebesparing die je kunt behalen!

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: eenvoudig en voordelig

Denk je bij isolatiewerkzaamheden aan enorme klussen en grote verbouwingen, dan heb je het toch niet helemaal bij het rechte eind. De populairste isolatiemaatregel in Nederland is spouwmuurisolatie. De spouw, dat is een ruimte tussen de twee muurdelen van de buitenmuren. Veel huizen in Nederland hebben zulke spouwmuren. Ze zijn bedoeld om het vocht buitenshuis te houden, alleen isoleren ze heel slecht. Deze spouwen kunnen worden opgevuld met isolatiemateriaal. Dat heet dus spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het?

Voor deze vorm van isolatie hoeft niets te worden afgebroken, een isolatiespecialist boort simpelweg enkele gaatjes aan de buitenkant van de muur, en spuit het isolatiemateriaal tussen de muren. In enkele dagen kan deze klus zijn gedaan, en je hebt er nauwelijks rommel van. Ook de prijzen vallen bijzonder mee. Waar grotere isolatieklussen al gauw richting de €80 tot €90 per m2 gaan, kun je spouwmuurisolatie al vanaf €20 per m2 laten aanbrengen.