apr
05

Waarom je een bouwtekening voor je project moet laten maken

Geschreven door: // admin
Geplaatst in: // Huis

 

Verbouwen doe je om verschillende redenen. Een daarvan is om extra ruimte in je huis te creëren. Ook kun je iets aanbouwen of gewoon een bijgebouw neerzetten als een schuur of een garage. Wat je plannen ook zijn, voor elk project laat je een bouwtekening maken. Waarom? We leggen het voor je uit.

Vernieuwen geeft energie

Laten we beginnen met de energie die je krijgt van verbouwen. Oké je moet even door de troep heen, maar als het zover is, kun je genieten van je vernieuwde woning. En reken maar dat je dat doet! Je kunt je woning op verschillende manieren verbouwen. Wat dacht je van een opbouw, waardoor de bovenverdieping aanzienlijk vergroot? Of een uitbouw, waardoor je woonkamer een aantal vierkante meters erbij krijgt? Met een bouwtekening kun je alles wat je wilt visueel zichtbaar maken. Je krijgt met zo’n tekening een reëel beeld van hoe het huis er in de nieuwe situatie uitziet. Je kunt heel eenvoudig zelf wat in elkaar flansen, maar eerlijk is eerlijk: aan een professionele tekening heb je véél meer.

Volgens wet- en regelgeving

Met een bouwtekening heb je altijd de juiste informatie in handen. Een specialist maakt namelijk niet alleen een tekening, die kijkt ook of en welke vergunningen je nodig hebt. Of bijvoorbeeld of je plannen wel in het bestemmingsplan passen. Je weet daarom precies waar je bouwwerk aan moet voldoen. Een bouwtekening die gemaakt wordt door iemand die er verstand van heeft is betrouwbaar. En die specialist weet precies wat er verandert of veranderd is in de wet en regelgeving. Dat is handig, maar ook hartstikke nodig.

Creatieve ideeën omzetten in plannen

Je kunt dingen verzinnen, maar kunnen die daadwerkelijk uitgevoerd worden? Een tekenaar van bouwkundige tekeningen kan je precies uitleggen wat mag en hoe jouw ideeën er in de praktijk uitzien. Het voordeel is dat inbreng van de tekenaar precies is wat je nodig hebt. Zo had jij bijvoorbeeld nog niet aan die fantastische alternatieve oplossing gedacht, waar de tekenaar mee komt. Samen maak je een bouwtekening waar je direct mee aan de slag kunt. Mits je een vergunning nodig hebt…

Doen waar je goed in bent

Het leuk is, de tekenaar weet dat ook voor je uit te zoeken. Helaas zijn de regels wat betreft vergunningen niet in elke gemeente hetzelfde, dus specialisme is hier wel handig. Moet je een sloopvergunning hebben bijvoorbeeld, of een omgevingsvergunning. Je kunt dit zelf al uitzoeken via omgevingsloket.nl, maar dan moet je wel exact weten hoe je de verbouwing of bouw aan gaat pakken. Voordeel van een tekenaar is dat hij het vaker voor zijn kiezen gekregen heeft. Waarom je verdiepen in iets waar een ander beter in is? Laten we vooral doen waar we goed in zijn.

Wensen vastgelegd

Wat je ook wilt, een bouwtekening zorgt ervoor dat al je wensen vastgelegd worden. In de tekening worden jouw creatieve ideeën verwerkt en gecombineerd met dingen die echt mogelijk zijn. Met een bouwtekening kun je een offerte opvragen. Deze offerte is gelijk ook betrouwbaar: een aannemer weet met jouw bouwtekening immers precies wat hij moet doen. In de tekening worden alle afspraken die gemaakt worden goed vastgelegd.

Voorbereid op alles

Voor het aanvragen van een vergunning heb je vaak al een bouwtekening nodig. Omdat de tekening op schaal wordt gemaakt, geeft het betrouwbaar weer hoe de nieuwe situatie wordt. Met een goed uitgewerkt plan ben je voorbereid op alles. Extra meerwerk wordt voorkomen met een goed doordachte bouwtekening. Dit maakt dat een bouwtekening misschien wel wat kost, maar dat je dit terugverdient door het wegblijven van onvoorziene verrassingen. Met een bouwtekening laat je niks aan het toeval over!

 Laten we beginnen!

Tot slot geeft een specialist in bouwtekeningen goed en onafhankelijk advies. Hij heeft er niets aan als jullie plannen niet te realiseren zijn. Bovendien heeft hij ook geen belang bij aannemers of andere organisaties. Zijn belang ligt bij de opdrachtgever van de bouwtekening. En dat ben jij. Met de bouwtekening kun je aan de bouw of verbouwing beginnen. Voor je het weet heb je het huis van je dromen en kun je beginnen aan de volgende stap: genieten!

Deel je mee?Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Facebook