jul
12

Wat wordt gemaakt van bamboe?

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Overig

Bamboe staat bekend als een bijzonder slijtvast materiaal. Bamboe kan tegen een stootje! Toch zijn er dingen gemaakt van bamboe waar je het niet van verwacht. We hebben daarom een paar toffe toepassingen voor je opgezocht die je vast niet wist voor je dit artikel las.

In de badkamer

Niet alleen dat fijne slaapshirt van Bamboo Basics kan gemaakt zijn van bamboe, ook je onderbroeken en je sokken. Tot zover misschien niet veel nieuws. Wist je dat er ook tandenborstels gemaakt worden van bamboe? Dit maakt je slaapritueel bamboe-compleet! Deze tandenborstel poetst niet alleen lekker, het is ook nog eens stilistisch verantwoord. Bovendien is bamboe duurzamer dan plastic. Win-win.

De weg op!

Bamboe is licht in gewicht. Denk maar aan het stokje dat je bij een plant steekt, dat is hol vanbinnen. Toch krijg je zo’n stokje niet snel doormidden! Niet raar dus, dat steeds meer dingen van bamboe gemaakt worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fiets? Een fiets gemaakt van bamboe kun je zelfs zelf ontwerpen. Dat is nog eens een uniek vervoersmiddel. Het frame is oerdegelijk, hartstikke sterk en niet zwaar. De ideale combi voor zoiets als een fiets.

Op de grond

Eigenlijk is het helemaal niet zo raar, als je nagaat dat bamboe steeds meer andere houtsoorten vervangt. Toch heb je niet veel vrienden die bamboe op de vloer hebben liggen. Tenminste, daar gaan we vanuit! Een vloer van bamboe is hartstikke sterk en ook nog eens duurzaam. Een goede keuze dus, als je je woning in wil richten. Er zijn diverse kleurstellingen en je kunt deze vloer ook op vloerverwarming neerleggen.

In de keuken

Dat bamboe hout vervangt, dat lees je hierboven al. Dat kun je dus zien in de breedste zin. De snijplank op het aanrecht bijvoorbeeld. Je fruitschaal, de keuken zelf. Ook de fundering onder je huis kan het bevatten, evenals de keukendeur. Maar wist je dat ook de gloeidraad in je keukenlamp gemaakt kan zijn van bamboe? Die laatste had je vast niet verwacht!

Is het papier, of …

Bamboe wordt steeds vaker gebruikt als vervanging voor papier. Nu is papier van hout gemaakt, dus erg vreemd is het niet. Zo kan je krant gedrukt zijn op bamboe, maar kan het ook zijn dat je toiletpapier of koffiefilter gemaakt is van het oersterke materiaal. Je kunt brieven schrijven op bamboe maar ook karton kan gemaakt zijn van bamboe.

Lekker zacht en keihard

We hadden het al over je favoriete slaapshirt van bamboe, maar wist je dat er veel meer textiele toepassingen zijn? Zo kun je superzachte handdoeken van bamboe kopen. Ook dekens, kussen, lakens en matrassen worden soms van bamboe gemaakt. Maar wist je dat ook een kogelvrij vest als hoofdingrediënt bamboe kan hebben?

Op je bord of in je glas

Tot slot bekijken we de koelkast en voorraadkast vanbinnen. Heb je weleens bamboebier gedronken? Of een wijntje van bamboe? Zelfs in je theeglas kun je bamboe doen. Ook azijn kan gemaakt zijn van bamboe. Daarnaast zijn er natuurlijk eetbare scheuten, die we wel al lang kennen. Eet smakelijk en proost!