feb
14

3D tuinontwerp maakt uw nieuwe tuin tastbaarder dan ooit

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Tuin, Tuin inrichten

Tuin Haren voortuin

Een 3D tuinontwerp maakt uw nieuwe tuin tastbaarder dan ooit. De ‘platte tuintekening’ is verleden tijd door de opkomst van 3D software.

Lotte Rensema, tuinontwerper bij Buitenwarenhuis.nl vertelt: “Voor velen is een 2D tekening ingewikkeld omdat er geen hoogtes en dieptes zichtbaar zijn.

Bij een 3D tuinontwerp loop je als het ware door je eigen toekomstige tuin. Aangezien je in Nederland meestal binnen zit, kun je met een 3D tuinontwerp ook vanuit de huiskamer de toekomstige tuin bekijken. Dan beleef je pas helemaal hoe jouw tuin er na aanleg in werkelijkheid uit komt te zien. Wij werken ieder detail uit.

Tevens zijn alle oppervlaktes en maten van terrassen, paadjes en beplanting eenvoudiger te berekenen, wat een groot voordeel is bij de aanleg van de tuin en dit bespaart op de kosten voor aanschaf van de juiste materiaalaantallen. Uiteraard houden we rekening met de persoonlijke tuinwensen van de klant, de zonnestand van de tuin, schaduwhoek, bloeiseizoenen en groeihoogtes van planten, terrasgroottes enzovoorts. Alle 3D tuinontwerpen worden bovendien op maat gemaakt.”

vrijstaand huisDoor de huizencrisis komen veel mensen niet van hun plek en blijven ze zitten waar ze zitten. Door te investeren in een doordacht en tijdloos tuinontwerp stijgt de kans op verkoop van je woning in de toekomst aanzienlijk. Zeker als de tuin na enkele jaren helemaal volgroeit is, kan je gewoon zien dat er een tuinarchitect achter zit. Bovendien geniet je zelf ook meer van je nieuwe tuin zolang je er nog woont.