jan
22

Waarom een Hottub een Geweldig Alternatief is voor een Jacuzzi

In een hottub waan je je in een ontspanningsoord. Je kunt je gedachten opzijzetten, je spieren ontspannen en even helemaal tot jezelf komen. Een jacuzzi heeft datzelfde effect, maar dan voor een hogere prijs. Een hottub is een goedkoper alternatief en alleen daarom al geweldig.

dec
13

Waarom je een Hottub Prima in de Winter kunt Kopen

Een hottub is het hele jaar door het summum van genieten. Je komt helemaal tot rust in het warme water en de bubbels maken dat je zorgen verdwijnen. Een hottub in de winter kopen kan natuurlijk ook. Kun je je voorstellen: lekker in de hottub terwijl de sneeuw in de tuin ligt? Het is bijna jammer dat het gemiddeld genomen zo weinig sneeuwt in onze winters…

sep
15

Een palmboom in Nederland, kan dat? Jazeker!

Een palmboom in de sneeuw, het lijkt iets dat onwaarschijnlijk is. Toch zijn er diverse soorten palmboom die prima ins ons klimaat groeien. Wel vergt het de juiste behandeling, maar dat is prima te doen. Wil je een palmboom in je tuin? Dan heb je deze speciale behandeling natuurlijk voor de bijzondere plant over!

jul
25

Maak van je Tuin een Zomers Paradijs met een Blokhut en Luxe ZonneweringBij de meeste woningen speelt de tuin een belangrijke rol. De gemiddelde tuin moet aan een aantal eisen voldoen: hij moet je het gevoel geven je te kunnen ontspannen, hij moet ruimte hebben voor opslag en een terras al dan niet in de schaduw. In jouw zomerse paradijs kunnen dus een aantal zaken niet ontbreken: planten, een terras met zitelementen, een blokhut én luxe zonnewering.

jul
19

Sfeer in je tuin

Een tuin kan dienen als een heerlijk verlengstuk van je huis. Een fijn plekje om de rust op te zoeken, of juist om samen te komen met vrienden en familie. Met de juiste tuinmeubelen kan je meer sfeer in de tuin creëren en zo bijvoorbeeld het vakantiegevoel in eigen huis te halen. Wij geven een aantal tips.

apr
19

Met deze mooie tuinplanten maak je jouw tuin helemaal klaar voor het mooie weer

De lente is in volle gang en de zomer is in aantocht: tijd om je tuin op te fleuren. Je gooit alle eventueel overgebleven herfstbladeren in de groene container en zet hier en daar wat planten neer. Voor het echte perkgoed kun je het beste nog even wachten tot de zogenaamde IJsheiligen geweest zijn, maar we geven je alvast wat tips. Met deze planten haal je het mooie weer gewoon de tuin in!

Citrusboompjes: na een jaar kun je oogsten

De verzamelnaam citroenboompjes staat voor verschillende boompjes met citrusvruchten. Je moet hierbij denken aan citroen, sinaasappel, limoen, mandarijn en grapefruit, maar ook de redelijk onbekende vrucht kumquat. De boompjes geven een mediterrane sfeer en zijn het hele jaar groen. Je kunt deze boompjes heel leuk in een fleurige pot zetten, op een zonnige en lichte standplaats. Af en toe geef je hem wat water en mest. De grond mag best een beetje zuur zijn, daar houdt het boompje wel van. Met een beetje mazzel heb je na een jaar rijpe vruchten en kun je oogsten. Je moet deze boompjes wel binnen laten overwinteren, maar in de lente haal je ze ‘van stal’ en kunnen ze in je tuin de zomerse sferen weer binnenhalen.

Clematis: fleurt elke muur op

Een van de bekendste klimplanten is de Clematis, ook wel bosrank genoemd. Elke schuur, pergola of muur fleurt op met deze klimmer. Honderden soorten zijn er verkrijgbaar in evenzoveel verschillende kleuren. Voor elke smaak is dus een mooie Clematis te verkrijgen. De eerste bloeiers zijn in april al vrolijk, andere soorten bloeien juist in de zomer tot september. Er zijn ook groenblijvende soorten te koop. De plant is eenvoudig in verzorging. Hij heeft wel ondersteuning nodig om te klimmen. Een Clematis groeit in een pot, maar ook in de volle grond. Zet je hem in een pot dan moet je hem wel regelmatig watergeven. Na het bloeiseizoen kun je deze klimplant snoeien, zodat hij volgend jaar weer vrolijkheid brengt in de tuin.

Mandevilla: van mei tot de eerste vorst

Een klimheester die bloeit vanaf de lente tot het moment dat de vorst intreedt. De Mandevilla is een exotische plant die ook in ons klimaat heel goed kan vertoeven. De bloemen geuren heerlijk en hij groeit welig. Door die groei kan bij bijvoorbeeld ook de schutting of muur bedekken. De Mandevilla is een plant die geniet van de warmte en graag in de halfschaduw staat. Van regelmatig een slok water wordt hij blij. Wel is het aan te raden om zijn ranken te begeleiden. Als hij uitgebloeid is, kun je hem een beetje terug knippen en hem zijn winterplek geven.

Salvia: kruidig aroma brengt lente in de tuin

Salvia is een plant met lipvormige bloemen en met een bloeiwijze die kaarsachtig is. Hij groeit in een droge grond en op een zonnige plaats. Het is een makkelijke plant met weinig eisen. Salvia wordt ook wel Scharlei genoemd, of muskaatsalie. De plant heeft negenhonderd varianten en leeft oorspronkelijk in tropisch of subtropisch gebied. Zijn geur is te vergelijken met vers gesneden hooi, een geur die ongetwijfeld herinneringen oproept naar mooie zomerse dagen. Rupsen gebruiken deze plant als waardplant, waardoor de plant hoge ecologische waarde heeft. Salvia wordt zo ongeveer een meter hoog. Leuk detail: salvia betekent letterlijk genezen.

Lantana: heeft aantrekkingskracht voor vlinders, bijen en andere insecten

De Lantana is nog niet zo’n bekende plant, maar dat zou na dit jaar weleens kunnen veranderen. De Lantana heeft een hele mooie zomerse uitstraling en is ook nog eens een van de gemakkelijkste terrasplanten die er bestaat. Het is een zonaanbidder. Je kunt hem dus het beste in de volle zon zetten. Je zet hem in luchtige grond of in een fleurige pot waarin je onderin wat scherven legt. Dit doe je om het overtollige water niet de kans te geven de plant te verdrinken. De grond mag echter uit uitdrogen, je moet hem dus in de gaten houden en regelmatig water geven. Bloeit hij eenmaal, dan is het met zijn aantrekkelijke geur een favoriet van bijen, vlinders en andere insecten. Met deze plant is er dus altijd leven in de tuin!

dec
18

Tuinonderhoud in de winter

huisjeboompjeblogDe winter geeft vaak mooie taferelen met sneeuw en ijs. Maar voor je tuin is de kou niet altijd even goed. Je wilt graag je planten beschermen zodat ze na de winter weer net zo mooi worden als de zomer ervoor. Hiervoor is winteronderhoud nodig. Met tuinonderhoud winter klaar maken van je tuin, hoe doe je dat?

jul
23

Van veel naar geen muggen in de tuin: 3 tips

De zomer in Nederland is losgebarsten! We genieten van de warme zonnestralen, de gezellige terrassen en de lange avonden in onze tuin. Helaas zit er ook een nadeel aan de zomer: waar warm weer is zijn muggen, véél muggen.

Vervelend gezoem, oncharmante rode bulten, om nog maar niet te denken aan de jeuk. Muggen zorgen voor flink wat ergernissen, de volgende vraag is dan ook vast eens in je opgekomen: hoe zorg ik voor een muggenvrije tuin in de zomer?

jan
20

Oude bomen: karakteristiek of lastpost

niceginkgobilobatreeVeel bomen worden naar mate ze ouder worden karakteristieke bomen. Andere bomen richten juist veel schade aan als ze groter en groter worden en moeten op een gegeven moment geruimd worden. Zonde of nodig?

De oudste Japanse notenboom staat in China

Wist je dat een Japanse notenboom (Ginkgo biloba) meer dan 1.000 jaar oud wordt? Hoewel de naam anders doet vermoeden, komt deze boom uit China. In dit land schijnt het oudste exemplaar te staan, een karakteristieke boom van ongeveer 3.500 jaar oud. Denk er eens aan wat deze boom allemaal meegemaakt heeft! In Japan wordt een Ginkgo als een god vereerd, de boom staat symbool voor hoop, liefde, toverkracht, onveranderlijkheid, tijdloosheid en een lang leven. Geen wonder dat de boom zelf een lang leven heeft, niemand haalt het in zijn hoofd zo’n boom te kielhalen. In Utrecht is een karakteristieke Ginkgo te bewonderen, waarvan gezegd wordt dat hij in 1730 geplant is.

dec
28

Een tuinfeest in de winter

Winterse BBQIn Duitsland is het in sommige streken traditie om rond kerst en oud en nieuw een buitenborrel te houden. De BBQ gaat aan, de vuurkorf komt erbij en de glühwein wordt aangesleept. Na een paar glaasjes glühwein en een goed warme steak voel je niets meer van de kou en heeft het buiten bbq-en zeker een extra sfeertje. Samen een beetje afzien zorgt altijd voor wat extra gemoedelijkheid. Een traditie die we in Nederland over zouden kunnen nemen lijkt mij.

Basics voor een winters tuinfeest

Je kunt het feest natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Enkele belangrijke zaken zijn verwarming door middel van een bbq en/of een vuurkorf, goede en sfeervolle verlichting en verder genoeg drank en eten natuurlijk. Voor een zitfeest is comfortabel tuinmeubilair van belang, maar als je wilt dat er misschien wat gedanst gaat worden is het een goed idee om vooral niet teveel zit mogelijkheden te creëren.