jan
22

Waarom een Hottub een Geweldig Alternatief is voor een Jacuzzi

Geschreven door: // admin
Geplaatst in: // Buiten leven, Tuin

In een hottub waan je je in een ontspanningsoord. Je kunt je gedachten opzijzetten, je spieren ontspannen en even helemaal tot jezelf komen. Een jacuzzi heeft datzelfde effect, maar dan voor een hogere prijs. Een hottub is een goedkoper alternatief en alleen daarom al geweldig.

Puur natuur

Zit je in een hottub dan beleef je de warmtebron op een 100% natuurlijke manier. Het water wordt verwarmd door een houtverbrander en je snuift 365 dagen per jaar de buitenlucht op. Een hottub maakt geen bijgeluiden: een jacuzzi is continue bezig met een motor die nogal herrie maakt. Vooral als een jacuzzi op een massagestand staat, is hij nogal luidruchtig. In stilte, op een knapperend haardvuurtje na, zit je heerlijk te genieten van het buitenzijn. En het luisteren naar een vuurtje, dat is ook nog eens het toppunt van ontspannen?

Gadgets of eenvoud?

Natuurlijk: die massagestand van de jacuzzi is lekker. Daarnaast heeft een jacuzzi meer gadgets: lichteffecten, ingebouwde speakers, je kunt het zo gek niet verzinnen. Gewetensvraag: zijn die extra’s nuttig? Of voldoet een transistorradio ook? Als het grootste verschil de prijs is, kies dan voor een hottub waar je prima een boxje met muziek náást kan zetten. Leve de eenvoud, leve puur natuur. Wist je dat een hottub ongeveer een derde kost van het bedrag dat je uitgeeft om een jacuzzi te kopen? Als je bedenkt hoe vaak je per jaar gebruikmaakt van het bad, dan scheelt dat al gauw een flink bedrag per keer!

Kosten

Een jacuzzi verbruikt aanzienlijk meer aan energie. Natuurlijk, voor een hottub heb je hout nodig. Als je geluk hebt, kun je zo af en toe een gekapte boom scoren die je opslaat tot het hout droog genoeg is voor verbranding. Ook kun je hout in zakken kopen, dat prima geschikt is voor de houtkachel. Een jacuzzi maakt het water warm met stroom. Daarnaast heeft hij een filterpomp nodig en chloor, waarmee je het water schoonhoudt. Ook kun je elke week schoon water in het bad doen, maar daarvan kunnen de kosten stiekem best oplopen. Het grootste nadeel is dat een jacuzzi de hele dag warm is. Dat kun je uiteraard als een voordeel zien, maar geef toe: het grootste deel van de dag heb je helemaal geen tijd voor je warmwaterbron!

Uitstraling

Een tuin heeft meestal een natuurlijke uitstraling, het is natuurlijk aan jezelf, maar past een jacuzzi in dat beeld? Of heeft de hottub precies de juiste, zelfde uitstraling? Een hottub misstaat in geen enkele tuin, alleen al door de naturelle look. Natuurlijk moet je in een hottub ook het water schoonhouden, een hoes is daarom geen overbodige luxe. Je kunt een hottub overigens verder zo luxe maken als je zelf wilt. Zo kun je zitplaatsen creëren, kun je een elegante instap maken, etc. Zijn er geen nadelen aan een hottub? Natuurlijk wel, eerlijk is eerlijk. Een hottub verreist wat meer voorbereiding dan een jacuzzi. Waar een jacuzzi de hele dag op je staat te wachten, heeft de hottub even tijd nodig om warm te worden. Maar als je dat in je schema plant, is er niet veel aan de hand. Hou je van een beetje extraatjes, dan is de jacuzzi helemaal jouw ding. Hou je van natuurlijk en minder prijzig: ga dan voor de hottub.

Deel je mee?Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Facebook