dec
13

Waarom je een Hottub Prima in de Winter kunt Kopen

Geschreven door: // admin
Geplaatst in: // Buiten leven, Tuin

Een hottub is het hele jaar door het summum van genieten. Je komt helemaal tot rust in het warme water en de bubbels maken dat je zorgen verdwijnen. Een hottub in de winter kopen kan natuurlijk ook. Kun je je voorstellen: lekker in de hottub terwijl de sneeuw in de tuin ligt? Het is bijna jammer dat het gemiddeld genomen zo weinig sneeuwt in onze winters…

Tot rust komen

Als je een hottub hebt kom je optimaal tot rust. Bij het kopen van een jacuzzi is dit anders, door de extra geluiden. Vooral als je een drukke dag gehad hebt. Ben je wezen sporten, dan ontspannen je spieren in het comfortabele water. Je sluit je ogen even en je overdenkt je dag. Wie een hottub heeft, kan elke dag van de week tot rust komen in het warme water. Wat zeggen we? Elke dag van het jaar!

In de winter moet je misschien even een drempel over, maar als je eenmaal in het water bent, ontdek je hoe weldadig het is. En omdat je er op een gegeven moment wel weer uit moet, krijg je het effect van de wisselbaden in de sauna: de koude zorgt ervoor dat je bloed optimaal door je lijf stroomt. Wel is een lekkere badjas natuurlijk onmisbaar, om te voorkomen dat je wel heel koud wordt.

Zen

In een hottub kom je tot goede gesprekken. Je hebt echt tijd voor elkaar en wordt niet afgeleid door televisie, telefoon of andere storende factoren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag je kopje koffie in de hottub te nuttigen. Zo maak je er een duidelijk moment van de dag van en praat je elke dag even lekker bij. Dat kan gewoon met je huisgenoten, maar je kunt natuurlijk ook regelmatig met je vrienden afspreken voor bijpraten in de hottub. Eindig je elke dag in de hottub, dan ga je helemaal ontspannen je bed in en kun je er de volgende dag weer tegenaan. Dit kun je natuurlijk jaarrond volhouden: in de zomer én de winter.

Voorbereid op de winter

Als je een hottub hebt, is het wel noodzakelijk dat je bepaalde voorbereidingsmaatregelen treft waardoor hij in de winter niet stukvriest. Vooral als de winter erg streng is, is het slim om goed na te denken over jouw hottub. In de zomer laat je het water misschien in de hottub zitten, elke dag vervangen is immers niet nodig. In de winter is dat niet zo verstandig. Je kunt voorkomen dat de tobbe stukvriest, door het water eruit te laten lopen. Ben je van plan de hottub elke dag te gebruiken, ook in de winter, dan is het wellicht een voordeligere optie om het water licht verwarmd te laten. Als je de kachel heel lichtjes opstookt, kan het water niet zo snel bevriezen en gaat de hottub niet stuk.

Geschikt voor winters badderen

Als je in de winter het bad leeg laat lopen, dan is plannen noodzaak. Wanneer wil je in het bad en hoe lang duurt het voor hij vol is én op temperatuur. Het is eigenlijk zonde om de hele winter geen gebruik te maken van je hottub, dus neem de juiste voorzorgsmaatregelen. Alleen dan is een hottub in de winter een succes. Er zijn verschillende soorten hottubs, wil je ook in de winter genieten, kijk dan of de hottub van je keuze daarvoor geschikt is. Kijk bijvoorbeeld naar een goed geïsoleerde hottub of een hottub die je goed af kunt dekken. Een specialist laat je graag de voor- en nadelen van de hottubs zien en hij zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt. Vooral met hottubs in de winter is het belangrijk dat je niet over een nachtje ijs gaat.

Deel je mee?Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Facebook