mei
03

De kamado barbeque is een must voor de zomer

Geschreven door: // admin
Geplaatst in: // Buiten leven, Tuin

Het is bijna weer zover, de dagen beginnen langer te worden, de zon gaat steeds vaker schijnen en de temperaturen lopen op. Het moge duidelijk zijn: de zomer staat voor de deur. En met die heerlijk warme dagen in het verschiet denken we, als het om het eten gaat, natuurlijk maar aan één ding en dat is barbecueën. Nu kunt u natuurlijk op heel veel verschillende manieren barbecueën en veel verschillende toestellen gebruiken, maar er is er eentje die u deze zomer echt gebruikt moet hebben. En dat is de kamado bbq.

Nu rijst er uiteraard de vraag waarom u nou precies een kamado barbecue moet proberen. Normale bbq’s zijn overal wel te koop. Op de bouwmarkt, op Marktplaats en zelfs in supermarkten. Maar of de kwaliteit dan wel altijd in orde is en of het toestel tegen een nachtvorstje kan, blijft altijd de vraag. Bij Kamado Express heeft u gegarandeerd goede kwaliteit. De webshop staat bekend om de hoge kwaliteit en de goede beoordelingen. U bent als het ware een heuse grillmaster als u een kamado barbecue in huis heeft.

The Bastard

Kamado Express levert de toestellen ook altijd aan huis. Dus geen gedoe met de auto. Er zijn ook talrijke soorten bbq’s in de voorraad die bij u geleverd kunnen worden. Allereerst, The Bastard Small. De bbq met een handig formaat. Niet al te groot (32 centimeter doorsnee), dus het zou eenvoudig in een kleine tuin of zelfs balkon passen. Daarnaast is deze gemaakt van de beste kleisoort.

Dat is natuurlijk niet de enige kamado barbecue die online te koop is. Wat te denken van de al iets grotere en duurdere Bastard Compact. Zoals de naam het al een beetje verklapt, is dit toestel compact. Daarnaast is het door het stevige metalen onderstel met twee houten handvatten draagbaar en handig mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand of de camping. The Bastard Compact is verder gemaakt van industrieel keramiek en kan temperaturen van 650 graden wel aan. Dat zijn nogal wat temperaturen. De bbq’s van dit merk zijn van het beste materiaal gemaakt en hebben dus ook een meer dan goede kwaliteit.

Grill Guru en Monolith

Kamado Express is ook dealer van het Nederlandse merk Grill Guru. De ‘Guru’s’ zijn er in alle soorten en maten. Van de Classic Compact met een doorsnee van 38 centimeter tot de Elite Large met een doorsnee van 57 centimeter. In plaats van de zogenaamde dimples, heeft de Grill Guru Elite bijvoorbeeld de kleine putjes. Dat zorgt, zoals de website van de kamado het zelf omschrijft, voor een andere, geheel strakke look. Ook in het aanbod van het Duitse merk Monolith geen gebrek. De Junior (compact), Classic (large) en LeChef (XL) zijn verkrijgbaar. Alle drie hebben een rookhouttoevoersysteem en u kunt er, zoals bij de meeste kamado bbq’s het geval is, mee grillen en searen, warm en koud roken, pizza’s bakken, braden (rotisserie) en wokken.

Die bbq’s zijn natuurlijk allemaal wel heel handig, relatief goedkoop en mooi. Maar laten we eerlijk zijn: het draait wel om één ding. En dat is uiteraard het eten. Lekker in de zomer met een glaasje bier of wijn aan tafel en muziek op de achtergrond in gezelschap genieten van bijvoorbeeld spareribs, burgers, saté babi of heerlijke Western Grill Steak door de geweldige kamado bbq’s. Wat wilt u nog meer?

Deel je mee?Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Facebook