dec
18

Tuinonderhoud in de winter

Geschreven door: // admin
Geplaatst in: // Buiten leven, Tuin

huisjeboompjeblogDe winter geeft vaak mooie taferelen met sneeuw en ijs. Maar voor je tuin is de kou niet altijd even goed. Je wilt graag je planten beschermen zodat ze na de winter weer net zo mooi worden als de zomer ervoor. Hiervoor is winteronderhoud nodig. Met tuinonderhoud winter klaar maken van je tuin, hoe doe je dat?

Kuipplanten

Veel kuipplanten (dit zijn planten die uit warmere landen naar Nederland zijn gehaald)zijn niet geschikt om de winter zonder hulp door te komen. Heb je deze planten in een pot staan en kun je ze makkelijk op een warmere plek stallen voor de winter, dan heeft dat de voorkeur. Kun je ze niet verplaatsen dan is de enige oplossing inpakken. Dit doe je bij een lage plant door de plant met droge bladeren, stro of dennentakken te bedekken. Hoge planten pak je in met jutedoek.

Als er sneeuw valt kun je dit gerust laten liggen, dit isoleert extra. Maar zorg er voor dat er niet te veel sneeuw blijft liggen, want hierdoor kunnen takken afbreken.

Vijver

Als je een vijver in je tuin hebt, is het fijn als ook deze de winter goed doorkomt. Hierbij is het belangrijkste dat de vijver niet compleet dichtvriest. Dit kun je heel eenvoudig voorkomen door stenen of een fontein die ervoor zorgt dat het water in beweging blijft. Daarnaast is het goed om eventuele sneeuw die op ijs blijft liggen weg te halen. Dit zorgt ervoor dat er licht op de vijver blijft vallen. Dit hebben planten in de vijver nodig om te overleven.

Onkruid

Loop ook in de winter af en toe een rondje door de tuin om te controleren op onkruid. Er is onkruid dat ook heel goed gedijd in de koude maanden, vooral als de temperatuur boven de 0 graden blijft.

Hopelijk helpen deze tuinonderhoud winter tips jouw tuin de winter door. Lukt dit toch niet lees dan eens het artikel over tuinopknappen tips op woonprettig.nl, zodat jouw tuin er weer snel goed uitziet!