dec
29

Tuinverlichting inspiratie

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Tuin, Tuin inrichten

Een beetje vreemd misschien om in een eerste huis-en-tuin blogartikel te beginnen over een detail als tuinverlichting. Het komt door al die kerstverlichting die momenteel in de straten te zien is. Ik krijg meteen zin om zelf helemaal los te gaan met tuinverlichting. En als het mij enthousiast maakt, waarom jullie dan niet? Bij deze dus, tuinverlichting inspiratie.

Klassieke tuinverlichting?

Of je klassieke tuinverlichting wilt kopen hangt helemaal af van je smaak en misschien ook een beetje van je budget, want klassieke tuinverlichting is over het algemeen wat goedkoper dan moderne (iets meer design) tuinverlichting. Onder klassieke tuinverlichting vallen namelijk niet alleen lampen die er antiek uitzien, maar ook abstracte/strakke verlichting die inmiddels standaard is geworden. Een voorbeeld van ‘antieke’ klassieke tuinverlichting zie je linksonder, een voorbeeld van ‘abstracte’ klassieke tuinverlichting zie je rechtsonder.

 

Moderne Tuinverlichting

Ook moderne tuinverlichting kun je onderverdelen in diverse typen. Zo kun je kiezen voor grondspots, vloerlampen, wand inbouwspots, wand/gevel spots, plafond spots, plafond inbouwspots en losstaande tuinverlichting. Wat je je daar bij voor moet stellen zie je wanneer je op de links klikt. Het zou een artikel worden met inspiratie voor tuinverlichting, dus ik heb de mooiste drie artikelen qua tuinverlichting voor je uitgezocht. (De mooiste ja, dat is zo leuk aan je eigen blog ;))

 

 

Inbouwspots

Deze inbouwspots staan super in een terras muur of balkon. Het heeft een moderne uitstraling, dus houd je meer van klassiek, dan is een wat minder strak model wat meer geschikt. Ga er niet van uit dat de spots veel licht geven, het gaat hierbij puur om de sfeer.

Inbouwspot

 

 

Losstaande tuinverlichting

De mini-lantaarns hebben een schattige madurodam-uitstraling naar mijn mening. Ze zijn beschikbaar in zwart en wit en ze staan het beste aan een   tuinpaadje zoals op de foto, of bijvoorbeeld boven een klein beeldje, favoriete plant of iets anders dat je in de spotlight wil zetten.

 Mini-Lantaarn

 

Terraluna Tuinverlichting

De Terraluna Tuinbol kan even mooi als kitscherig zijn, afhankelijk van het gebruik. Plaats er vooral niet te veel en heb je een kleurige bloemtjes-tuin, dan hebben de bollen ook eerder iets weg van kerstballen…geen goed idee. De bollen komen goed tot hun recht als ze in een verder strakke tuin worden geplaatst, het liefst niet te vol en zo groen mogelijk.

Terraluna Tuinbol

 

Tags // ,