jun
16

Cultuur snuiven rondom de Dolomieten

Voor evenementen, festivals, tentoonstellingen, musea en soirees moet je in het Meraner Land in Zuid-Tirol in Italië zijn. Het gebied bruist en bevindt zich op de grens van twee culturen: mediterraan Italiaans en traditioneel Oostenrijks/Duits.

Knottnkino: de langste bioscoopfilm ooit

.

.

Een oneindige film wordt getoond in Knottnkino. Midden in de natuur op de Rotstein-Kogel in de Dolomieten boven Merano/Meran heeft kunstenaar Messner veertig bioscoopstoelen geplaatst. Wie hier plaatsneemt, zal een altijddurende, immer veranderende film zien van wat er in de natuur gebeurt. Je kijkt uit over het Meraner Becken met zijn stervormige zijtakken, Val d’Adige/Etschtal en steden als Merano/Meran, Lana en Eppan.

okt
21

Goedkope vakantie Curaçao

curacao-poolWil jij een goedkope vakantie Curaçao? Dit kan snel geregeld worden. Neem eens rustig de tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een goedkope vakantie Curaçao. Misschien heb je volgende week vakantie of een week later, dan kun je nu alvast bekijken wat er vrij is en welke reizen er geboekt kunnen worden. Er zijn wellicht bepaalde wensen, met hoeveel personen wil je gaan, is kindvriendelijk belangrijk in jouw geval, kies je voor all inclusive in een hotel enz.?

Alles kan, bij het zoeken kun je hier rekening mee houden en zeker als je op tijd gaat boeken kan er met veel wensen rekening worden gehouden, wellicht met al je wensen. Het wordt tijd dat je nu voor een goedkope vakantie Curaçao gaat kiezen, zodat je de dagelijkse sleur even kunt vergeten. Even uit de zorgen, weg uit het gewone dagritme. Even lekker ontspannen en opstaan wanneer je wilt en de hele dag aan het strand liggen. Tussendoor misschien wat steden of andere attracties bekijken of een hapje eten, je hebt het daar helemaal zelf in de hand dus neem de tijd om te genieten van een goedkope vakantie Curaçao.

Het wordt er allemaal erg goed geregeld en je gaat daar zeker genieten. Het wordt tijd dat je nu gaat bekijken wat jouw opties zijn en dan zie je wellicht meteen een bestemming waar jij graag naar toe wilt. Kun je ook niet meer wachten? Boek dan vandaag nog de goedkope vakantie Curaçao. Je hebt vanaf nu een heerlijk moment waar je naar uit gaat kijken en je zult de dagen aftellen.

jun
17

Kamperen op z’n best!

Kamperen op z’n best!

De zomer komt er weer aan en dat is reden genoeg om na te gaan denken over vakanties. Zonnen op een hagelwit strand, winkelen in een van de grote fashion hoofdsteden of… kamperen natuurlijk! Wat is er nu mooier dan genieten van de frisse buitenlucht en de prachtige natuur om je heen? Kamperen is een ontzettend populaire manier van vakantie vieren en er wordt dan ook door veel Nederlanders massaal op kampeervakantie gegaan. Voor kamperen op z’n best zijn de juiste benodigdheden van groot belang. Een goede kampeerwinkel kan dan goed van pas komen. En wat is het meest essentiële onderdeel van jouw kampeervakantie? Juist, een tent!

De beste tenten

Een goede tent biedt een uitstekende slaapplaats en houdt je droog wanneer het weer even tegenzit. Veel mensen genieten tijdens een kampeervakantie van

de eenvoud van een tent en verkiezen daarom vaak kamperen boven een all-in reis. Laat de drukte van je werkleven even achter je en ontspan optimaal tijdens het kamperen. Belangrijk is dat je tent verschillende weersomstandigheden kan doorstaan en een veilige slaapplaats biedt voor in de nacht. Denk bijvoorbeeld eens aan de beste kwaliteit van Nomad tenten. En wanneer u toch een beetje een hekel heeft aan het opzetten van een tent, dan is een pop up tent voor u de uitkomst! Gooi de tent op en… in een enkele beweging zal uw tent staan!

mei
09

Tijd om te kamperen!

kamperen met slecht weerTijdens de meivakantie gaan de eerste grote groepen mensen kamperen. Het weer is niet altijd in overeenstemming met het seizoen, dus het blijft altijd de vraag wat nou mee te nemen. Uiteindelijk komt het er vaak op neer dat je óf te veel warme óf te veel zomerkleren bij je hebt. Er is een manier om dat te voorkomen: neem kleding mee die isolerend is. Die houdt je namelijk warmer als het koud is en koeler als het warm is. En denk aan veel laagjes. Laagjes werken ook isolerend.

mrt
08

Stap in de wereld van Gaultier

Typisch Jean Paul GaultierJean Paul Gaultier, de 61-jarige modeontwerper is alweer meer dan 35 jaar niet weg te denken uit het modebeeld. Hij  heeft momenteel een eigen expositie in de Kunsthal in Rotterdam. In dit artikel lees je meer over ‘enfant terrible’ Jean Paul Gaultier en lees je waarom je eigenlijk wel even een kijkje zou moeten nemen. op zijn expositie in de Kunsthal.

Jean Paul Gaultier

jean paul gaultierJean Paul Gaultier heeft geen ontwerpers-opleiding gedaan, maar stuurde al wel van jongs af aan ontwerpen op naar bekende stylisten. Pierre Cardin was onder de indruk van zijn talent en heeft hem in 1970 als assistent aangenomen. Zes jaar later al kwam Gaultier met zijn eerste eigen modelijn uit. Vanaf het begin af aan is zijn mode uitdagend, vernieuwend en soms choquerend. Het uitdagende en vernieuwende zit hem niet alleen in de mode zelf, maar ook door de modellen waar hij voor kiest. Zo heeft hij onder andere gewerkt met modellen met overgewicht, modellen met tatoeages en met androgyn uitziende modellen.
Zijn kleding kenmerkt zich door puntige BH-cups, marine-kleding en Schotse ruiten. Een van de beroemdheden die veel in zijn kleding loopt is Madonna. In haar ‘Confessions Tour’ in 2006 liep ze bijvoorbeeld rond in door hem ontworpen kleding. Ook verzorgt hij de kleding voor behoorlijk wat films.

okt
12

Vrouwen en autorijden: een totale ramp?

Mannen hebben veel meer verstand van autorijden, kunnen beter inparkeren en maken minder snel ongelukken. Dit zijn maar 3 van de meest gehoorde opmerkingen door mannen over vrouwen in het verkeer. Maar zijn ze ook waar? Co en ik voeren hier een dagelijkse strijd over. Nu is het eindelijk uitgezocht!

Uit onderzoek is gebleken dat mannen veel vaker een ongeluk veroorzaken dan vrouwen. Dit komt mede doordat zij vaak denken dat zij de auto beter onder controle hebben en daardoor er nogal gevaarlijk mee omspringen. Vrouwen zijn meestal onzekerder in het verkeer en zullen zich daardoor ook sneller aan de verkeersregels houden en voorzichtiger rijden. Daarnaast is ook gebleken dat vrouwen minder snel onder invloed rijden. Het onderzoek wijst aan dat mannen dubbel zo vaak met alcohol op achter het stuur kruipen dan vrouwen. Dit is bewezen aan de hand van een psychologische enquête. Wij vrouwen zijn gespecialiseerd in het rijden als BOB!

jun
04

Kampeerseizoen

Het is begin juni en dat betekend dat de vakantiekriebels bij de meeste mensen weer beginnen te komen. Al hebben we nog niet veel mooi weer gehad, toch zijn de dagen alweer behoorlijk lang en biedt ieder zonnestraaltje hoop op een mooie zomer. Een ding is zeker, we gaan weer kamperen!

Op de Bonnefooi

Frankrijk, Italië, Spanje of Duitsland, eigenlijk maakt het me niet zoveel uit waar we naartoe gaan, als het er maar lekker weer is, niet te vol staat met Nederlanders en het er authentiek Frans, Italiaans, Duits of Spaans uitziet. Jammer toch dat de meeste vakantiegangers er zo over denken. Toch is het ons ieder jaar nog gelukt om mooie, een beetje minder toeristische plekjes te ontdekken. We boeken dan ook niet vooraf, maar vertrekken op de bonnefooi. Een aanrader! Het maakt de reis alleen al een stuk relaxter, want heb je geen zin meer om verder te rijden, of ben je de weg kwijt, dan overnacht je ter plekke toch gewoon! Geen camping die gereserveerd is waar je per se aan moet komen. Daarnaast geeft het je midden tussen de lokale bevolking zitten je pas echt het gevoel even weg te zijn.

mei
15

Een avondje uit met flinke korting!

dinnershow DreamsLiveVorige week ben ik met mijn jeugdvriendin Patricia een avondje uit geweest. We zijn met flinke korting naar de dinnershow DreamsLive gegaan. Dat is een show met fantastisch entertainment. Je ziet gave dansen door zowel (grote) groepen als solisten. Ook zit er veel acrobatiek en zang in deze show.

Het was echt super leuk! DreamsLive, de Dinnershow is een show in de avond, waarbij ook voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Patries en ik hebben heerlijk genoten van de champagne en het hele spektakel. En dat met flinke korting! Hoe wij dat voor elkaar kregen vertel ik je graag!

apr
19

Uitgaan voor 40 plussers

Mijn leeftijd is niet iets waar ik me dagelijks mee bezig houdt. De periode dat mijn dag verpest was wanneer ik net een nieuwe rimpel had ontdekt is voorbij, ik ben ze maar gaan beschouwen als ‘extra karakter’. Toch zijn er van die momenten dat je je pijnlijk bewust wordt gemaakt van het feit dat je niet meer tot de jongere generatie behoort. Tijdens het uitgaan bijvoorbeeld.

Uitgaan tot je 30e

Uitgaan deden de meeste mensen vroeger totdat ze een vaste partner hadden gevonden. Dan heb ik het over uitgaan in de vorm van, naar een danscafé of club gaan en doorfeesten tot een uur of 3, 4 of zelf nog later. Dit kwam er op neer dat de meeste vrouwen van boven de 25 en mannen van boven de 30 niet vaak meer in dat soort gelegenheden te vinden waren.40 plussers - Huisje Boompje Blog

 

Tijden zijn veranderd

Gelukkig is dit inmiddels veranderd en kun je als vrouw van midden dertig inmiddels nog prima losgaan, je moet alleen een beetje de juiste tenten uitkiezen. Maar nu heb ik onlangs de grens van 40 bereikt en ik merk zowaar een verschil in hoe het uitgaanspubliek op me reageert. Het is net alsof de 40 op mijn voorhoofd geschreven is.

Hoe dan ook, mensen die me eerst met je en jij aanspraken zeggen nu ineens u en dat is toch wel even confronterend als dit mensen zijn die je zelf nog van je eigen leeftijdscategorie schat.

Ik had het met wat vriendinnen – eveneens 40 plus – over dit thema en zij beaamden mijn bevindingen. Vroeger keken we wel eens neer op wat oude mensen die dansten alsof ze twintigers waren en het mag niet zo zijn dat er ook zo tegen ons aangekeken wordt. Op naar nieuwe uitgaansgelegenheden dus.

apr
01

Landelijke uitjes

Landelijk ontbijtjeJet en ik houden er allebei van om lekker te klussen in en om het huis, maar af en toe moet je even weg. Anders zit je voor het weet in het programma ‘help, mijn vrouw is klusser!’. Maar, we blijven bezige bijen en ons zul je dus niet snel een hele dag in een brasserie koffie zien zitten drinken. Wat dan wel? Nou, we houden toevallig allebei ook van het boerenleven. Niet om te wonen, maar wel of af en toe lekker het landleven te proeven.