jul
04

Hangmatten gezocht!

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Relaxen, Vrije tijd

Relaxen in de hangmatBijna vakantie. Dan krijg ik altijd de kriebels en moet ik (van mezelf) last minute nog een hoop dingen regelen. We gaan dit jaar naar de Algarve op vakantie en ik vond dat we toe waren aan een paar nieuwe kampeerspullen. Een voor sommige mensen misschien triviaal, maar voor mij echt van levensbelang kampeerartikel is een goede hangmat. De onze was aan vervanging toe en dus ben ik gaan surfen naar een nieuwe!

Staande Hangmat

Fatboy hangmatHet klinkt als een paradox, een staande hangmat, maar ik bedoel daarmee een hangmat die bevestigd is aan een inklapbare staander. Handig, want lang niet iedere (camping)plek waar je in je hangmat wil gaan liggen heeft geschikte bevestigingspunten dicht bij elkaar genoeg. Het is wel een beetje als met een electrische bbq, het is even wennen, want het ‘echte’ gevoel is er een beetje af. Een luxe twee-persoons hangmat is de Fatboy hangmat, verkrijgbaar in diverse kleuren. Op de afbeelding zie je de turquoise variant. Een echte budget-optie is de Bo-Camp draagbare hangmat. Hij is afgeprijsd van € 139,95 voor € 69,95 en weegt slechts 11 kg. Hij kan 100 kilo dragen en is van nylon gemaakt.  

Standaard Hangmat

ecru hangmatMet de standaard hangmat bedoel ik uiteraard de hangmat die je zelf ergens aan zult moeten bevestigen. Omdat ik toch nogal vasthoud aan sommige gewoontes heb ik toch weer hiervoor gekozen, ondanks dat een standaard hangmat misschien wat minder functioneel is. Ik heb gekozen voor de Bo-Camp hangmat, omdat hij lekker groot is, van 100% katoen gemaakt en goed qua prijs-kwaliteit. De hangmat kan 180kg dragen, dus met een beetje mazzel kun je er met z’n tweeën inliggen. De budget variant is de Wildebeast hangmat. Voor maar  € 18 heb je hem al in je bezit. Hij is wel van nylon gemaakt, dus dat wordt zweten! Hij is daardoor wel erg sterk.