jan
23

Het sportjaar van 2016

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Sport, Vrije tijd

2016 is het jaar van de vele grote sportevenementen. De hele zomer zal in het teken staan van sport, sport en nog eens sport. De grootste evenementen zijn het EK voetbal en de Olympische Spelen. Voor Nederland is het ondanks dat we niet deelnemen aan EURO 2016 toch een belangrijk jaar.

Giro d‘Italia

Het begint al in mei met de Giro d‘Italia. Deze zal dit jaar op 6 mei van start gaan in het Gelderland met een tijdrit in Apeldoorn. Later in dat weekend doet de Giro ook nog Arnhem en Nijmegen aan. Doordat de Giro in Nederland start zal het deelnemers veld veel Nederlandse renners kennen.

adidas-voetbal-ek-2016-officiele-wedstrijdbalEURO 2016

In juni start het EK voetbal in Frankrijk. Door knullig handelen van opeenvolgende bondscoaches (Hiddink en Blind) zijn we er niet bij. We zullen dus onze zinnen moeten verleggen en de gaan juichen voor de Belgen. De verwachting is niet dat de huizen en straten in Nederland rood, geel en zwart zullen kleuren maar een ons volk zal samen achter zich achter de ploeg van de zuiderburen scharen. Hier staat een compleet wedstrijdschema van het EK.

EK Atletiek

Vanaf begin juli (de zesde) komen de beste Europese atleten naar Amsterdam als daar het EK atletiek wordt gehouden. Voor vele betekend dit de laatste krachtmeting op weg naar de Olympische Spelen in Brazilië. Voor onze eigen topatleet Daphne Schippers is het een uitzwaai evenement. Ze zal dan ook haar best doen om de concurrentie alvast op morele achterstand te zetten.

Olympische Spelen

Op 5 augustus beginnen de Olympische Spelen in Brazilië. De spelen duren tot 21 augustus. Het grootste sportevenement belooft voor Nederland top te worden. De druk op Daphne Schippers zal hoog zijn om te schitteren op de sprintonderdelen. Maar wat te denken van onze zwemmers (hoi Ranomi), roeiers, ruiters, boksers, volleyballers, waterpoloërs en hockeyers.
Tevens zijn de Olympische Spelen een prima testcase voor het topsport beleid van het NOC NSF. De ambities zijn hoog, een nieuwe medaille record en Nederland in top 10 sportlanden.
Al met al valt er, ondanks dat we niet mee doen aan het EK (maar de Rode Duivels gelukkig wel), veel te beleven op sportgebied deze zomer.