jun
08

Een Buitensauna: Betaalbare Luxe In Je Eigen Tuin!

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Relaxen, Vrije tijd

buitensauna

De Finnen wisten het al veel langer: het summum van alles is een sauna in je eigen tuin. Het is tijd dat we dat zelf ook allemaal ontdekken. Een eigen buitensauna is fantastisch. En het goede nieuws is: het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Natuurlijk: het is maar net wat je wensen zijn. Maar omdat de keuze enorm is, is er voor iedereen een sauna die aan zijn wensen voldoet. En aan de wensen van iedereen zijn portemonnee.

Vertrouwd

Wat is er lekkerder dan ontspannen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Hoe het er rondom de sauna in de tuin uitziet, heb je helemaal zelf in de hand. Dus ben jij altijd bezig met het onderhouden van je tuin, dan geniet je helemaal optimaal van een eigen buitensauna. Je kunt immers zo je prachttuin inlopen! Of je maakt een raampje in de sauna zodat je er zelfs tijdens het in de sauna zitten van geniet. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk maakt het helemaal niet uit hoe je tuin eruitziet. Jouw vertrouwde omgeving is al goed genoeg!

Afkoelen met of zonder water

In je eigen tuin kun je prima afkoelen als je uit de sauna komt. Dit doe je bijvoorbeeld door een buitendouche te installeren. Ook een emmer water kan volstaan. Daarnaast is, afhankelijk van de tijd van het jaar, de buitentemperatuur al genoeg. Een koele tuin maakt dat je zonder water ook wel afkoelt. Zoek daarom op een zomerse dag een plekje in de schaduw en je bent zo opgefrist. De sauna is daarnaast hartstikke goed voor je gezondheid. En als je dan zoiets in je eigen tuin hebt is het nog lekkerder!

Met je handdoek onder je arm…

Wie vindt het niet lekker om na een drukke dag de weg niet meer op te hoeven? Heb je een buitensauna in je tuin, dan loop je zo je woonkamer uit met je handdoekje onder je arm. Niks vermoeiende autorit of fietstocht. En wat misschien nog lekkerder is, als je ontspannen uit de sauna komt kun je zo je bed in! Wat is er lekkerder dan ontspanning afsluiten met een dutje? Voor het bezoeken van de sauna maakt het ook helemaal niet uit hoe laat het is: jouw sauna is altijd open.

Goed voor spieren en gewrichten

Heb je last van je gewrichten? Dan is een sauna hartstikke weldadig. Je kunt je spieren helemaal ontspannen en je geniet van de warmte. Vooral als je een frequent sporter bent, is de sauna lekker voor je spieren. Na hard werken kun je er na een half uurtje sauna weer helemaal tegenaan. De spieren die even daarvoor nog strakgespannen waren, zijn vanzelf ontspannen na even in de sauna zitten. Daar knappen ze van op!

Betaalbare luxe, hoe zit dat?

In de intro hadden we het al over de kosten. Het is echt zo dat je dat zelf in de hand hebt. Je hebt sauna’s voor twee of voor acht personen en aan elke maat hangt uiteraard zijn eigen prijskaartje. Ook in de accessoires kun je losgaan. Het is maar net wat je voor het ontspannen over hebt. Een buitensauna is daarom betaalbare luxe. En staat die sauna in je eigen achtertuin, dan is dat ook nog eens betaalbare privé-luxe. En dat is toch alles wat je wilt?

Jij beslist wie jouw gezelschap is!

Tot slot misschien wel het allergrootste voordeel van een sauna in je eigen tuin. Je hebt zelf in de hand wie erin zit! Heb je zin om met vrienden je sauna te bezoeken, dan kost het je slechts een telefoontje om ze uit te nodigen. Heb je zin om in je eentje naar de sauna te gaan, dan trek je de deur snel achter jezelf dicht. En bedenk nou zelf, wat als je in de gemeenschappelijke sauna precies iemand tegenkomt die je niet zo aardig vindt? Dan lukt ontspannen toch een stuk minder! Een eigen sauna maakt daarom dat jouw eigen saunabeleving precies is zoals je je dat hebt voorgesteld.

Deel je mee?Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Facebook

Tags //