okt
12

Vrouwen en autorijden: een totale ramp?

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Erop uit, Vrije tijd

Mannen hebben veel meer verstand van autorijden, kunnen beter inparkeren en maken minder snel ongelukken. Dit zijn maar 3 van de meest gehoorde opmerkingen door mannen over vrouwen in het verkeer. Maar zijn ze ook waar? Co en ik voeren hier een dagelijkse strijd over. Nu is het eindelijk uitgezocht!

Uit onderzoek is gebleken dat mannen veel vaker een ongeluk veroorzaken dan vrouwen. Dit komt mede doordat zij vaak denken dat zij de auto beter onder controle hebben en daardoor er nogal gevaarlijk mee omspringen. Vrouwen zijn meestal onzekerder in het verkeer en zullen zich daardoor ook sneller aan de verkeersregels houden en voorzichtiger rijden. Daarnaast is ook gebleken dat vrouwen minder snel onder invloed rijden. Het onderzoek wijst aan dat mannen dubbel zo vaak met alcohol op achter het stuur kruipen dan vrouwen. Dit is bewezen aan de hand van een psychologische enquête. Wij vrouwen zijn gespecialiseerd in het rijden als BOB!

Het grootste vooroordeel tegen vrouwen en hun rijstijl is natuurlijk het inparkeren. Herinner je je nog: het krijgen van zweethanden als je rijinstructeur vroeg om te gaan parkeren of erger nog: fileparkeren? “Vrouwen kunnen ook helemaal niet parkeren”, werd dan vaak gekscherend gezegd. Uit een onderzoek is gebleken dat mannen daadwerkelijk meer inzicht hebben en daardoor sneller kunnen inparkeren. Dat komt tevens doordat de man in kwestie vaak sneller zijn kans pakt om te parkeren. Vrouwen wachten vaak langer op andere bestuurders om zo geen hinder te veroorzaken. Dit betekent echter niet dat wij als vrouwen niet kunnen inparkeren. Wij hebben er alleen iets meer tijd voor nodig, maar aan netheid zal het niet liggen. Wat nou: vrouwen kunnen niet parkeren?

Na het onderzoek gelezen te hebben kruip ik met een lach van oor tot oor achter het stuur. Vaak met een angstige Co naast me als ik weer eens te hard door de bochten race. Want onzeker zijn in het verkeer? Dat is als vrouw helemaal niet nodig!

Tags //