jul
11

Zwemkleding voor dames

Geschreven door: // Jet en Co
Geplaatst in: // Relaxen, Vrije tijd

Tankini’s, bikini’s, zwempakken, minikini’s, bandeaubikini’s, halterbikini’s.. ik snap dat mannen er geen wijs meer uit kunnen worden en ik moet zeggen, ik wist de verschillen ook niet allemaal precies. Maar na even surfen naar zwemkleding heb ik ze allemaal kunnen vinden. Inmiddels ben ik een expert op zwemkleding-gebied! Hier de voor- en nadelen van alle verschillende zwemkleding op een rij.

Zwempakken

Alba Moda dierenprint badpakIedereen weet wel wat een zwempak is. De voordelen van een zwempak, ook wel badpak genoemd, is dat het je buik bedekt en dat het niet de neiging heeft om af te zakken als dat bikini’s dat vaak hebben. De nadelen zijn dat je buik op die manier niet bruin wordt en dat het over het algemeen wat minder sexy is dan een bikini, maar dat vind je misschien alleen een pluspunt.

Zwempakken heb je in allerlei vormen en maten. Een badpak dat ik zelf wel mooi vind is die van hiernaast. Hij breekt mooi door de overgang van ierenprint in zwart en kleed daardoor goed af. Ook is hij daardoor niet zo saai als veel andere badpakken. Het is een badpak van Alba Moda en heeft verstelbare bandjes. Hij is verkrijgbaar in cup B, C en D en taillemaat 36 t/m 46.

Bikini’s

Bikini exotische bloemenprintBikini’s ken je ook nog wel. De bikini is pas in 1946 geïntroduceerd op de catwalk en nog veel later pas in het algemene strandbeeld te zien. Bikini’s hebben precies de tegenovergestelde voor- en nadelen van een zwempak. Over het algemeen kiezen de meeste jonge vrouwen daarom voor een bikini en de oudere dames voor een badpak. Sportzwemmers kiezen ook voor een zwempak, want het blijkt airodynamischer te zijn. Een bikini ter inspiratie is de bikini met exotische bloemenprint. Toevallig ook van Alba Moda.

Bikini’s met haltertop

HalterbikiniEr bestaan verschillende soorten bikini’s. Zo is er naast de standaard bikini met rechte bandjes ook een bikini-soort met een halsband, een zogenaamde halterbikini. Het voordeel van een halterbikini is dat de bandjes niet af kunnen zakken en vaak geeft het je decolleté ook een mooie vorm.

Bikini’s met bandeau-top

Bandeau-bikiniEen bandeau-top is  een top zonder bandjes, al zitten er soms wel bandjes los bij. De vorm van een bandeau-bikini is in de vorm van een horizontale 8. Het voordeel van de bikini is dat het erg mooi kan staan als je er het juiste figuur voor hebt en dat je geen bandjes lijnen krijgt van de zon. De nadelen zijn echter dat de bikini misschien snel verschuift en dat er al snel vetrolletjes bovenuit piepen.

Minikini

MinikiniDan is er ook nog de minikini. Een minikini is precies wat het woord je al doet vermoeden: een hele kleine bikini. Het bovenstukje bedekt net de tepels en het onderstukje laat ook niet veel te wensen over…

Tankini’s

Lascana TankiniEen tankini is zwemkleding dat tussen een zwembak en een bikini in zit. Een tankini heeft een los slipje en een topje als bovenstukje. Het voordeel is dat je je bovenstukje op kunt stropen om je buik te bruinen en dat je hem kunt laten zakken als je opstaat, zodat eventuele buikjes worden verhuld. In een tankini zie je er vaak nog wat slanker uit dan in een zwempak. Een leuke tankini die ik gevonden heb is de Lascana tankini, zie afbeelding links. 

Burkini’s

BurkiniIk dacht dat het een grapje was, maar ze bestaan echt: de burkini’s. Aan een burqini is niets mini, want het is een soort schaatspak maar dan voor in het water. Je hebt ze in het zwart, maar ook in hele vrolijke kleuren. Was een burqini vroeger niets meer dan de benaming voor de kleding die mensen in Islamitische landen droegen tijdens het baden, er is nu zowaar ook in het westen een burqini-mode aan het ontstaan. Onder Islamitische meiden dan, dat wel.